10 Onweerstaanbare Eetgelegenheden op Santorini die je niet mag missen

30 september 2023
10 Onweerstaanbare Eetgelegenheden op Santorini die je niet mag missen

Santorini is niet alleen bekend om zijn prachtige zonsondergangen en schilderachtige dorpjes, maar ook om zijn heerlijke keuken. Deze Griekse eilandbestemming heeft een breed scala aan culinaire hoogstandjes te bieden, van traditionele gerechten tot internationale gerechten. In deze blogpost delen we de beste plekken om te eten op Santorini die je niet mag missen.

1. Metaxi Mas

Gelegen in het dorp Exo Gonia, biedt Metaxi Mas gasten een unieke eetervaring. Dit restaurant heeft een gezellige ambiance en een prachtig uitzicht op de omliggende wijngaarden. Het menu bestaat uit traditionele Griekse gerechten, waaronder moussaka, gyros en souvlaki. Het restaurant staat vooral bekend om zijn verrukkelijke kippenboutjes die op houtskool worden gegrild.

2. Selene

Selene is een van de meest populaire restaurants op Santorini en biedt een verfijnde eetervaring. Het restaurant is gevestigd in de pittoreske stad Pyrgos en biedt gasten een prachtig uitzicht op de zee. Het menu bestaat uit creatieve gerechten met lokale ingrediënten, waaronder inktvis gevuld met fava, gegrilde octopus en aubergine salade.

3. Sphinx

Sphinx is een gezellig restaurant in de stad Fira en staat bekend om zijn heerlijke pizza's. Het menu biedt ook een breed scala aan internationale gerechten, waaronder hamburgers, pasta's en salades. Het restaurant heeft een prachtige binnenplaats en een vriendelijke sfeer.

4. To Psaraki

To Psaraki is een restaurant aan het strand in Vlychada en biedt gasten een prachtig uitzicht op de oceaan. Het menu bestaat uit verse visgerechten, waaronder gegrilde inktvis en gefrituurde calamares. Het restaurant heeft ook een indrukwekkende wijnkaart met lokale wijnen.

5. The Athenian House

The Athenian House is een restaurant in het hart van Fira. Het menu bestaat uit traditionele Griekse gerechten, waaronder tzatziki, moussaka en souvlaki. Het restaurant heeft een prachtige binnenplaats en een indrukwekkende wijnkaart.

6. Argo

Argo is een restaurant in het dorp Firostefani en biedt gasten een spectaculair uitzicht op de Caldera. Het menu bestaat uit traditionele Griekse gerechten, waaronder moussaka en gegrilde octopus. Het restaurant staat ook bekend om zijn heerlijke desserts, waaronder baklava en loukoumades.

7. Kaliya

Kaliya is een restaurant in Oia en biedt gasten een prachtig uitzicht op de zonsondergang. Het menu bestaat uit fusion-gerechten met Aziatische en Griekse invloeden, waaronder sushi en gyros. Het restaurant heeft een prachtige binnenplaats en een chique sfeer.

8. Arsenis Taverna

Arsenis Taverna is een traditioneel Grieks restaurant in het dorp Kamari. Het menu bestaat uit authentieke Griekse gerechten, waaronder kleftiko en moussaka. Het restaurant heeft een prachtige binnenplaats en een vriendelijke sfeer.

9. La Maison

La Maison is een restaurant in het dorp Imerovigli en biedt gasten een spectaculair uitzicht op de Caldera. Het menu bestaat uit internationale gerechten, waaronder steak en pasta. Het restaurant heeft een romantische sfeer en is perfect voor een speciale gelegenheid.

10. To Psomi kai to Alati

To Psomi kai to Alati is een bakkerij en café in de stad Fira. Het menu bestaat uit heerlijke gebakjes en broodjes. Het café heeft een prachtig uitzicht op de zee en is perfect voor een ontspannen ontbijt of lunch.

Santorini is een culinaire bestemming die elke foodie zal bekoren. Of je nu op zoek bent naar traditionele Griekse gerechten of internationale gerechten, Santorini heeft voor elk wat wils. Bezoek een van deze eetgelegenheden en geniet van een onvergetelijke eetervaring tijdens je verblijf op dit prachtige eiland.