Ontdek de verborgen pareltjes van Santorini tijdens een wandeling

17 november 2023
Ontdek de verborgen pareltjes van Santorini tijdens een wandeling

Santorini is een van de meest populaire eilanden van Griekenland en trekt jaarlijks duizenden toeristen. De prachtige witte huizen, de blauwe zee en de zonsondergangen maken het eiland tot een romantische bestemming. Maar naast de bekende attracties zijn er ook verborgen pareltjes te ontdekken in de pittoreske straatjes van Santorini. Maak een wandeling en laat je verrassen.

De charmante dorpjes van Santorini

Santorini staat bekend om zijn charmante dorpjes en witgekalkte huizen. Oia is een van de meest bekende dorpjes en staat bekend om zijn adembenemende zonsondergangen. Maar er zijn ook minder bekende dorpjes die de moeite waard zijn om te ontdekken. Zo is er het dorpje Pyrgos, gelegen op een heuvel met uitzicht op de zee. Het dorpje is bekend om zijn smalle straatjes en trappen die leiden naar de top van de heuvel waar de kerk van de Heilige Theodora staat.

De historische bezienswaardigheden van Santorini

Santorini heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Minoïsche beschaving. De archeologische site van Akrotiri is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland. Het is een oude stad die werd begraven onder de lava na een vulkaanuitbarsting in de 17e eeuw voor Christus. De stad is ontdekt in de jaren '60 en is sindsdien opengesteld voor het publiek. Het is een geweldige plek om meer te leren over de geschiedenis van het eiland.

De verborgen stranden van Santorini

Santorini staat bekend om zijn zwarte zandstranden, maar er zijn ook verborgen stranden die minder bekend zijn bij toeristen. Een van deze stranden is het strand van Armeni, gelegen aan de noordkust van het eiland. Het strand is alleen bereikbaar per boot of te voet via een smal pad. Het is een rustig strand met kristalhelder water en een prachtig uitzicht op de zee.

De lokale markten van Santorini

Een wandeling door de lokale markten van Santorini is een geweldige manier om meer te leren over de lokale cultuur en om te genieten van de lokale lekkernijen. De markt van Fira is een van de grootste markten van het eiland en biedt een breed scala aan producten, van vers fruit en groenten tot handgemaakte souvenirs.

De beste plekken voor eten en drinken

Santorini heeft een bloeiende culinaire scene en er zijn tal van restaurants en cafés waar je kunt genieten van heerlijk eten en drinken. Een van de beste plekken om te eten is het restaurant van Selene. Het restaurant is gevestigd in een gerestaureerd herenhuis en biedt een unieke eetervaring met lokale gerechten en wijnen.

Tips voor een wandeling door Santorini

Als je wilt genieten van een wandeling door Santorini, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Draag comfortabele schoenen, want de straten zijn vaak steil en geplaveid. Neem voldoende water mee, vooral als je in de zomermaanden wandelt, en zorg ervoor dat je zonnebrandcrème en een hoed meeneemt om jezelf te beschermen tegen de zon.

Santorini is een prachtig eiland met veel verborgen pareltjes die je kunt ontdekken tijdens een wandeling door de pittoreske straatjes. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, stranden, lokale markten of culinaire ervaringen, er is voor iedereen iets te ontdekken op dit prachtige eiland. Dus trek je wandelschoenen aan en maak een wandeling door Santorini om de verborgen schatten te ontdekken.