Atlantis Books: Een charmante boekhandel in Oia, Santorini

3 augustus 2023
Atlantis Books: Een charmante boekhandel in Oia, Santorini

Wanneer we denken aan Santorini, komen beelden van witgekalkte huizen, kobaltblauwe koepels en adembenemende zonsondergangen in ons op. Maar Santorini heeft veel meer te bieden dan alleen zijn prachtige landschap en romantische sfeer. Een van de verborgen parels van dit Griekse eiland is Atlantis Books, een charmante boekhandel in het hart van Oia.

Een droom die uitkomt

Atlantis Books werd in 2004 opgericht door een groep vrienden die hun liefde voor literatuur en reizen wilden delen met de wereld. Ze waren geïnspireerd door het idee om een toevluchtsoord te creëren voor boekenliefhebbers op een van de mooiste plekken op aarde. Het resultaat is een unieke en magische plek waar bezoekers urenlang kunnen bladeren door een zorgvuldig samengestelde selectie van boeken, zowel nieuw als tweedehands.

Een schilderachtige locatie

Atlantis Books bevindt zich in een traditioneel grotwoning in Oia, een van de meest pittoreske dorpjes van Santorini. Omgeven door smalle straatjes, steile trappen en prachtige architectuur, ligt de boekhandel genesteld tussen de beroemde witte huizen en biedt het een adembenemend uitzicht op de Egeïsche Zee. Het is een plek waar je gemakkelijk verdwaalt in de schoonheid van de omgeving en de magie van de boeken die er te vinden zijn.

Een zorgvuldig samengestelde collectie

De collectie van Atlantis Books bestaat uit een breed scala aan titels, waaronder klassiekers, hedendaagse fictie, poëzie, filosofie, kunst en reisgidsen. De selectie is zorgvuldig samengesteld om bezoekers een breed scala aan genres en talen te bieden, waaronder Engels, Grieks, Frans, Duits, Spaans en Italiaans. Naast de gedrukte boeken zijn er ook zeldzame en verzamelbare edities, gesigneerde exemplaren en prachtige kunstboeken te vinden.

Een bijzondere sfeer

Atlantis Books is meer dan alleen een boekhandel; het is een plek waar je de liefde voor literatuur en de passie voor reizen kunt voelen. De sfeer is warm en uitnodigend, met boeken die tot aan het plafond zijn opgestapeld, comfortabele zitplekken en een huiselijke sfeer. Bezoekers worden aangemoedigd om op hun gemak te bladeren en om tijd door te brengen in de verschillende hoeken van de winkel, waar ze kunnen genieten van een kopje thee of koffie, luisteren naar muziek of gewoon wegdromen onder het genot van een goed boek.

Culturele evenementen en workshops

Atlantis Books is ook een centrum voor culturele activiteiten en biedt regelmatig workshops, lezingen, filmvertoningen en andere evenementen aan. Dit maakt het tot een levendige ontmoetingsplaats voor zowel lokale bewoners als reizigers, die hier samenkomen om ideeën uit te wisselen, nieuwe vrienden te maken en hun passie voor boeken en kunst te delen. De boekhandel heeft zelfs een klein podium waar muzikanten, dichters en schrijvers hun werk kunnen voordragen en delen met het publiek.

Duurzaam toerisme

Een van de belangrijkste doelen van Atlantis Books is het bevorderen van duurzaam toerisme en het ondersteunen van de lokale gemeenschap. De boekhandel werkt nauw samen met lokale kunstenaars, ambachtslieden, schrijvers en uitgevers om een authentieke culturele ervaring te bieden. Bezoekers worden aangemoedigd om lokale producten te kopen, zoals handgemaakte kaarten, keramiek en kunstwerken, die allemaal bijdragen aan de lokale economie en het behoud van de unieke cultuur van Santorini.

Een blijvende herinnering

Een bezoek aan Atlantis Books is niet compleet zonder een blijvende herinnering mee naar huis te nemen. Bezoekers kunnen kiezen uit een breed scala aan souvenirs, zoals boekenleggers, linnen tassen, ansichtkaarten en unieke kunstwerken die speciaal voor de boekhandel zijn ontworpen. Deze souvenirs zijn niet alleen een geweldige manier om de magie van Atlantis Books te delen met vrienden en familie, maar ze helpen ook om de boekhandel te steunen en hun missie voort te zetten.

Een must voor elke boekenliefhebber

Atlantis Books is zonder twijfel een must voor elke boekenliefhebber die Santorini bezoekt. Het is een plek waar je kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en je kunt verliezen in de wereld van literatuur en verbeelding. Met zijn unieke sfeer, indrukwekkende boekencollectie en prachtige locatie is het een ervaring die je niet snel zult vergeten.

In een wereld waar digitale media en technologie steeds prominenter worden, is het een verademing om een plek als Atlantis Books te ontdekken, waar de liefde voor gedrukte boeken en de magie van verhalen nog steeds levend en wel is. Dus de volgende keer dat je in Santorini bent, vergeet dan niet om een bezoek te brengen aan deze charmante boekhandel en je te laten betoveren door de magie van Atlantis Books.