De 10 leukste activiteiten op Santorini voor gezinnen

26 oktober 2023
De 10 leukste activiteiten op Santorini voor gezinnen

Santorini is een van de meest pittoreske eilanden van Griekenland en een geweldige vakantiebestemming voor gezinnen. Met een overvloed aan activiteiten en attracties, is er voor elk wat wils. Van historische bezienswaardigheden tot adembenemende stranden, Santorini heeft het allemaal. Hier zijn de 10 leukste activiteiten op Santorini voor gezinnen.

1. Bezoek de oude stad Akrotiri

Akrotiri is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Santorini. Het is een oude stad die werd bedolven onder vulkanische as na een grote uitbarsting in 1627 voor Christus. De stad is goed bewaard gebleven en biedt een fascinerende kijk op het leven van de oude beschavingen van Santorini. Het is een geweldige plek om met kinderen te bezoeken, omdat het hen de kans geeft om te leren over de geschiedenis van het eiland op een leuke en educatieve manier.

2. Geniet van het uitzicht vanaf de top van de berg Profitis Ilias

De berg Profitis Ilias ligt in het centrum van het eiland en biedt een spectaculair uitzicht op de omgeving. Het is de hoogste berg van Santorini en biedt een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee en de omliggende eilanden. Het is een geweldige plek om te bezoeken met kinderen omdat ze kunnen genieten van het uitzicht en tegelijkertijd iets kunnen leren over de geschiedenis en cultuur van het eiland.

3. Bezoek het pretpark Santorini Waterpark

Het Santorini Waterpark is een geweldige plek om met kinderen naartoe te gaan. Het park heeft tal van glijbanen, zwembaden en attracties voor kinderen van alle leeftijden. Het is een geweldige manier om af te koelen op een warme dag en het geeft kinderen de kans om te genieten van een dag vol plezier.

4. Verken de stranden van Santorini

Santorini heeft enkele van de mooiste stranden van Griekenland. De stranden hebben kristalhelder water en bieden een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee. Er zijn veel stranden om uit te kiezen, waaronder Perissa, Kamari en Red Beach. Het is een geweldige manier om een ​​dag door te brengen met familie en vrienden en te genieten van de zon en het water.

5. Ga paardrijden in het dorp Megalochori

Megalochori is een charmant dorpje in het zuiden van Santorini. Het is een geweldige plek om te bezoeken met kinderen, omdat het paardrijden aanbiedt. Het is een geweldige manier om het dorp en het omliggende platteland te verkennen. Kinderen zullen genieten van het rijden op paarden en het verkennen van het schilderachtige landschap van Santorini.

6. Bezoek de oude stad Thira

Thira is de oude stad van Santorini en biedt een fascinerende kijk op de geschiedenis van het eiland. Het is een geweldige plek om te bezoeken met kinderen, omdat het hen de kans geeft om te leren over de geschiedenis en cultuur van het eiland. Het is ook een geweldige plek om te genieten van het uitzicht op de Egeïsche Zee en de omliggende eilanden.

7. Maak een boottocht rond het eiland

Een boottocht rond het eiland is een geweldige manier om te genieten van het prachtige landschap van Santorini. Kinderen zullen genieten van de boottocht en het uitzicht op de Egeïsche Zee. Er zijn veel boottochten om uit te kiezen, waaronder tochten naar de vulkaan en de omliggende eilanden.

8. Bezoek de wijnmakerijen van Santorini

Santorini staat bekend om zijn wijngaarden en er zijn tal van wijnmakerijen te bezoeken. Het is een geweldige plek om te bezoeken met kinderen, omdat het hen de kans geeft om te leren over de wijnproductie en de geschiedenis van het eiland. Het is ook een geweldige manier om te genieten van het prachtige landschap van Santorini.

9. Ga snorkelen of duiken in de Egeïsche Zee

Snorkelen en duiken zijn geweldige manieren om de onderwaterwereld van Santorini te verkennen. Kinderen zullen genieten van het verkennen van de koraalriffen en het zien van de vele soorten vissen die in de Egeïsche Zee leven. Er zijn vele duikscholen en snorkeltochten beschikbaar op het eiland.

10. Bezoek de traditionele dorpen van Santorini

Santorini heeft vele traditionele dorpen die een bezoek waard zijn. De dorpen zijn gevuld met smalle steegjes, witgekalkte huizen en pittoreske pleintjes. Het is een geweldige plek om te bezoeken met kinderen, omdat het hen de kans geeft om de cultuur en geschiedenis van het eiland te leren kennen. Het is ook een geweldige manier om te genieten van het schilderachtige landschap van Santorini.

Santorini biedt tal van activiteiten en attracties voor gezinnen. Of je nu op zoek bent naar geschiedenis, avontuur, of gewoon wilt ontspannen op het strand, Santorini heeft het allemaal. Deze activiteiten zijn slechts enkele van de vele dingen die je kunt doen op het eiland. Plan je volgende vakantie naar Santorini en geniet van een onvergetelijke ervaring met je gezin.