De Beste Plekken om te Golfen op Santorini

11 augustus 2023
De Beste Plekken om te Golfen op Santorini

Santorini, een betoverend Grieks eiland in de Egeïsche Zee, staat bekend om zijn adembenemende zonsondergangen, witgekalkte gebouwen en prachtige stranden. Maar wist je dat dit unieke eiland ook een paradijs is voor golfliefhebbers? Hoewel het aanbod beperkt is, zijn er enkele verborgen juweeltjes te ontdekken, waar je kunt genieten van een potje golf met een spectaculair uitzicht op de omliggende vulkanische landschappen en de azuurblauwe zee.

In dit blogartikel delen we de beste plekken om te golfen op Santorini. Dus pak je golfclubs en lees verder om te ontdekken waar je je swing kunt oefenen in een adembenemende omgeving.

1. Santorini Golf Club

Santorini Golf Club is zonder twijfel de meest populaire plek om te golfen op het eiland. Gelegen in het dorp Megalochori, op slechts 10 minuten rijden van Fira, is deze schilderachtige club de perfecte plek om een ontspannen middag door te brengen op het groen.

De golfbaan van de Santorini Golf Club is een 9-holes par-3 baan, ontworpen om zowel beginners als ervaren golfers uit te dagen. De baan is prachtig aangelegd en biedt een panoramisch uitzicht op de omliggende wijngaarden, de caldera en de zee. Het onderhouden van de baan is een topprioriteit voor de club, waardoor de greens en fairways altijd in uitstekende staat verkeren.

Naast de golfbaan beschikt de Santorini Golf Club ook over een driving range en een putting green, ideaal voor het oefenen van je swing en het verbeteren van je korte spel. De club biedt ook golflessen aan voor zowel volwassenen als kinderen, gegeven door ervaren en vriendelijke professionals.

Na een dag op de baan, kun je genieten van een verfrissend drankje of een heerlijke maaltijd in het clubhuis, dat een gezellige sfeer en een prachtig uitzicht op de baan en de zee biedt.

2. Caldera Golf

Voor een unieke golfervaring op Santorini, moet je zeker Caldera Golf bezoeken. Deze 18-holes minigolfbaan ligt in het dorp Akrotiri en biedt een spectaculair uitzicht op de beroemde caldera van Santorini en de Egeïsche Zee. Caldera Golf is een leuke en uitdagende activiteit voor het hele gezin, met verschillende holes die zijn ontworpen om zowel beginners als ervaren minigolfers uit te dagen.

De baan is prachtig aangelegd, met een vulkanisch thema dat perfect past bij de unieke geologische kenmerken van Santorini. De holes zijn omringd door lavastenen, lokale planten en bloemen, en de baan zelf is gemaakt van kunstgras dat een realistische golfervaring biedt.

Na het spelen van een ronde minigolf kun je ontspannen in het café van Caldera Golf, dat een breed scala aan drankjes, snacks en ijsjes biedt. Geniet van je versnaperingen op het terras en bewonder het adembenemende uitzicht op de caldera en de zee.

3. Privé Golflessen

Als je op zoek bent naar een meer persoonlijke golfervaring op Santorini, overweeg dan om privégolflessen te nemen bij een lokale professional. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals lessen bij de Santorini Golf Club of een-op-een sessies met lokale golfprofessionals die je kunnen ontmoeten op een geschikte locatie op het eiland.

Privélessen zijn ideaal voor zowel beginners als ervaren golfers die hun techniek willen verbeteren en hun spel naar een hoger niveau willen tillen. Bovendien is het nemen van privélessen op Santorini een geweldige manier om te genieten van een unieke golfervaring in een van de meest pittoreske en inspirerende omgevingen ter wereld.

4. Golfen op Nabijgelegen Eilanden

Hoewel Santorini zelf slechts een beperkt aantal golfmogelijkheden biedt, zijn er op de nabijgelegen eilanden in de Egeïsche Zee meer opties beschikbaar. Een bezoek aan een naburig eiland kan een geweldige dagtocht zijn tijdens je vakantie op Santorini, en het geeft je de kans om nog meer prachtige golfbanen in de regio te ontdekken.

Een van de meest populaire golfbestemmingen in de buurt van Santorini is Kreta, het grootste eiland van Griekenland. Op Kreta vind je de Crete Golf Club, een indrukwekkende 18-holes golfbaan die internationale normen en een prachtig uitzicht op het omliggende landschap biedt.

Santorini mag dan misschien niet de meest bekende golfbestemming zijn, het eiland biedt toch enkele unieke en schilderachtige locaties waar je je favoriete sport kunt beoefenen. Van de charmante Santorini Golf Club tot de leuke Caldera Golf minigolfbaan, er is voor elk wat wils op dit betoverende eiland. Dus pak je clubs en bereid je voor op een onvergetelijke golfervaring op Santorini!