De beste plekken om te jetskiën op Santorini

20 juli 2023
De beste plekken om te jetskiën op Santorini

Santorini, een prachtig Grieks eiland in de Egeïsche Zee, staat bekend om zijn adembenemende zonsondergangen, witgekalkte gebouwen en natuurlijk, het kristalheldere water. Maar wist je dat Santorini ook een topbestemming is voor jetski-liefhebbers? In deze blogpost zullen we de beste plekken delen om te jetskiën op Santorini, zodat je de meest opwindende waterervaring kunt hebben tijdens je bezoek aan dit betoverende eiland.

1. Perissa Beach

Perissa Beach, gelegen aan de zuidoostkust van Santorini, is een van de meest populaire stranden op het eiland en een ideale plek om te jetskiën. Dit zwarte zandstrand is niet alleen prachtig om te zien, maar biedt ook uitstekende watersportfaciliteiten, waaronder jetski-verhuur en instructeurs voor degenen die nieuw zijn met deze opwindende activiteit. Perissa Beach is een langgerekt strand met een kalme zee, waardoor het perfect is voor zowel beginners als ervaren jetskiërs.

2. Kamari Beach

Kamari Beach, gelegen aan de oostkust van Santorini, is een andere populaire bestemming voor watersportliefhebbers. Het strand staat bekend om zijn unieke zwarte zand en kristalheldere water, waardoor het een uitstekende locatie is voor jetskiën en andere watersporten. Jetski-verhuur en begeleide tours zijn beschikbaar op Kamari Beach, en er zijn tal van andere activiteiten om van te genieten, zoals snorkelen, duiken en parasailen.

3. Perivolos Beach

Als je op zoek bent naar een rustiger strand om te jetskiën op Santorini, is Perivolos Beach de perfecte keuze. Dit zwarte zandstrand ligt net ten zuiden van Perissa Beach en biedt dezelfde adembenemende uitzichten en kristalheldere wateren. Perivolos Beach is minder druk dan Perissa en Kamari, waardoor je meer ruimte hebt om te genieten van het jetskiën zonder te veel andere watersporters om je heen. Jetski-verhuur is ook beschikbaar op dit strand, en met zijn kalme wateren is het een ideale locatie voor zowel beginners als meer ervaren jetskiërs.

4. Vlychada Beach

Vlychada Beach, gelegen aan de zuidkust van Santorini, is een unieke en schilderachtige locatie om te jetskiën. Het strand, omringd door indrukwekkende witte rotsformaties, biedt een adembenemend decor voor je jetski-avontuur. Hoewel Vlychada Beach minder bekend is dan de andere stranden op deze lijst, biedt het nog steeds jetski-verhuur en begeleide tours. Het rustige water en het gebrek aan drukte maken Vlychada Beach een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een ontspannen en schilderachtige jetski-ervaring.

5. Monolithos Beach

Monolithos Beach, gelegen aan de oostkust van Santorini, is een uitstekende locatie voor gezinnen die willen jetskiën. Het ondiepe water en het zachte zand maken het strand veilig en toegankelijk voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden. Jetski-verhuur is beschikbaar op Monolithos Beach, en begeleiders kunnen helpen bij het leren van de basisprincipes van jetskiën voor beginners. Daarnaast biedt Monolithos Beach tal van andere activiteiten, zoals beachvolleybal, voetbal en speeltuinen voor kinderen.

Tips voor jetskiën op Santorini

Nu we de beste plekken om te jetskiën op Santorini hebben besproken, zijn hier enkele tips om ervoor te zorgen dat je een geweldige ervaring hebt:

  1. Draag altijd een reddingsvest: Veiligheid staat voorop bij het jetskiën. Zorg ervoor dat je altijd een reddingsvest draagt en volg de instructies van je instructeur of gids.

  2. Zonnebrandcrème: De zon op Santorini kan intens zijn, dus vergeet niet om zonnebrandcrème aan te brengen voordat je gaat jetskiën om je huid te beschermen.

  3. Beginners: Als je nieuw bent met jetskiën, is het een goed idee om een begeleide tour te boeken of een instructeur in te huren om je te helpen de basisprincipes te leren en je zelfvertrouwen op het water op te bouwen.

  4. Respecteer het milieu: Santorini's prachtige stranden en wateren zijn een belangrijk onderdeel van het eiland. Zorg ervoor dat je respect hebt voor het milieu door geen afval achter te laten en afstand te houden van de kust en andere watersporters.

  5. Boek vooraf: Tijdens het hoogseizoen kunnen de jetski-verhuur op Santorini snel volgeboekt raken. Het is een goed idee om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Jetskiën op Santorini is een opwindende en onvergetelijke ervaring. Met zijn prachtige stranden, kristalheldere wateren en adembenemende landschappen biedt het eiland een unieke en onvergetelijke achtergrond voor je jetski-avonturen. Of je nu een ervaren jetskiër bent of het voor de eerste keer probeert, er is geen betere plek om deze opwindende watersport te ervaren dan op het betoverende eiland Santorini.