De beste plekken om te paddleboarden met dolfijnen op Santorini

8 juli 2023
De beste plekken om te paddleboarden met dolfijnen op Santorini

Santorini, gelegen in de Egeïsche Zee, is een prachtig eiland dat tot de verbeelding spreekt met zijn indrukwekkende kliffen, witgekalkte huizen en adembenemende zonsondergangen. Maar naast het verkennen van de pittoreske dorpjes en genieten van de lokale keuken, is Santorini ook de perfecte plek om jezelf onder te dompelen in de wereld van paddleboarding en dolfijnen spotten. In deze blogpost ontdek je de beste plekken om te paddleboarden met dolfijnen op Santorini en geven we je enkele tips om dit fantastische avontuur nog indrukwekkender te maken.

Paddleboarden met dolfijnen: een unieke ervaring op Santorini

Paddleboarden, ook wel bekend als stand-up paddleboarding (SUP), is een watersport waarbij je op een groot surfboard staat en jezelf voortbeweegt met een peddel. Het is een leuke en ontspannende activiteit die iedereen kan leren, ongeacht leeftijd of ervaring. Het biedt niet alleen een geweldige training, maar stelt je ook in staat om de prachtige kustlijn en het kristalheldere water van Santorini te verkennen.

Een van de meest bijzondere ervaringen die je kunt hebben tijdens het paddleboarden op Santorini, is het spotten van dolfijnen. Deze speelse en intelligente zeezoogdieren zijn vaak te zien rond het eiland en kunnen soms zelfs naast je paddleboard zwemmen, wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

De beste plekken om te paddleboarden met dolfijnen op Santorini

1. Amoudi Bay

Amoudi Bay, gelegen aan de voet van het dorp Oia, is een van de meest pittoreske plekjes van Santorini en een geweldige plek om te paddleboarden. Het heldere, rustige water en de prachtige omgeving maken het een ideale locatie om dolfijnen te spotten. Bovendien kun je na een middag paddleboarden genieten van een heerlijke maaltijd in een van de gezellige tavernes aan de waterkant.

2. Red Beach

Red Beach, gelegen nabij het dorp Akrotiri, dankt zijn naam aan de opvallende rode kliffen die het strand omringen. Het beschutte strand en de kalme wateren zijn perfect voor paddleboarden en dolfijnen spotten. Houd er wel rekening mee dat het strand in de zomermaanden druk kan zijn, dus vroeg in de ochtend of later op de dag gaan is aan te raden.

3. Monolithos Beach

Monolithos Beach, gelegen aan de oostkust van Santorini, is een rustig en gezinsvriendelijk strand met ondiep water en een zandbodem. Het is een uitstekende plek om te leren paddleboarden en dolfijnen te spotten. Het is ook een goede uitvalsbasis om de nabijgelegen eilandjes en stranden te verkennen.

4. Perivolos Beach

Perivolos Beach, gelegen aan de zuidoostkust van Santorini, staat bekend om zijn lange strook zwart zand en kristalhelder water. Het is een populaire plek voor watersporten, waaronder paddleboarden. Dolfijnen worden vaak gezien in de wateren rond Perivolos Beach, dus houd je ogen open terwijl je op je paddleboard staat.

5. White Beach

White Beach, ook gelegen nabij Akrotiri, is een afgelegen en rustig strand dat alleen per boot of te voet bereikbaar is. Hierdoor is het een perfecte plek voor een rustige paddleboard sessie met dolfijnen. De witte kliffen en het heldere water zorgen voor een prachtige omgeving om te genieten van de natuur en de dieren in het wild.

Tips voor paddleboarden met dolfijnen op Santorini

In conclusie, paddleboarden met dolfijnen op Santorini is een magische ervaring die je niet wilt missen. Door de beste plekken te bezoeken en onze tips te volgen, ben je gegarandeerd een onvergetelijk avontuur op de prachtige wateren van dit betoverende Griekse eiland.