De beste plekken om te snorkelen met schildpadden op Santorini

2 juli 2023
De beste plekken om te snorkelen met schildpadden op Santorini

Santorini, een van de meest pittoreske Griekse eilanden, staat bekend om zijn adembenemende zonsondergangen, witgekalkte gebouwen en prachtige stranden. Maar wist je dat Santorini ook een geweldige plek is om te snorkelen en in het bijzonder, om te snorkelen met schildpadden? Dit prachtige eiland is de thuisbasis van enkele van de meest uitzonderlijke snorkellocaties in Griekenland, waar je het geluk kunt hebben om te zwemmen met deze majestueuze wezens.

In deze blogpost zullen we de beste plekken om te snorkelen met schildpadden op Santorini delen. Dus pak je snorkeluitrusting en bereid je voor op een onvergetelijk avontuur!

Amoudi Bay

Amoudi Bay, gelegen aan de voet van het dorp Oia, is een van de meest populaire snorkellocaties op Santorini. De kristalheldere wateren en het kleurrijke zeeleven maken het een ideale plek om te snorkelen. Bovendien is het hier mogelijk om de Caretta-caretta zeeschildpadden te zien. Deze schildpadden zijn te herkennen aan hun grote koppen en sterke kaken. Het is belangrijk om te weten dat ze een bedreigde diersoort zijn, dus zorg ervoor dat je ze respecteert en van een afstand bewondert.

Red Beach

Red Beach is een ander spectaculair snorkelgebied op Santorini, bekend om zijn unieke rode zand en indrukwekkende kliffen. De ondiepe wateren en rotsachtige bodem zijn perfect voor het spotten van zeeschildpadden en andere zeedieren zoals octopussen en kleurrijke vissen. Het is gemakkelijk te bereiken vanaf het dorp Akrotiri en biedt een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de zon na een opwindende snorkelsessie.

Kamari Beach

Kamari Beach, gelegen aan de oostkust van Santorini, is een prachtig zwart zandstrand met kalme, heldere wateren die perfect zijn om te snorkelen. Het is een populaire plek om zeeschildpadden te spotten, vooral tijdens de zomermaanden. Kamari Beach is een goed georganiseerd strand met ligbedden, parasols en verschillende watersportfaciliteiten, waardoor het een ideale locatie is voor zowel gezinnen als snorkelliefhebbers.

Perissa Beach

Perissa Beach is een ander prachtig zwart zandstrand op Santorini en is een uitstekende plek om te snorkelen. Het is gelegen aan de zuidoostkust van het eiland en staat bekend om zijn kalme wateren en rijke onderwaterleven. Hier heb je een grote kans om de zeldzame zeeschildpadden te spotten, evenals vele andere soorten zeedieren zoals zeesterren, krabben en kleurrijke vissen. Perissa Beach is ook een goed georganiseerd strand met verschillende voorzieningen, waardoor het een comfortabele plek is voor een dagje snorkelen en ontspannen.

Monolithos Beach

Monolithos Beach, gelegen in de buurt van de luchthaven van Santorini, is een rustig en minder druk strand, ideaal voor gezinnen en mensen die op zoek zijn naar een ontspannen snorkelervaring. De ondiepe en kristalheldere wateren zijn perfect voor het spotten van zeeschildpadden en andere zeedieren. Hoewel het niet zo populair is als andere stranden op Santorini, biedt Monolithos Beach een serene en rustige omgeving om te genieten van snorkelen met schildpadden.

Tips voor het snorkelen met schildpadden op Santorini

Voordat je op pad gaat om te snorkelen met schildpadden op Santorini, zijn er enkele belangrijke tips die je in gedachten moet houden:

  1. Gebruik milieuvriendelijke zonnebrandcrème: Zonnebrandcrème met chemicaliën kan schadelijk zijn voor het zeeleven, inclusief schildpadden. Kies in plaats daarvan voor een milieuvriendelijke, biologisch afbreekbare zonnebrandcrème.

  2. Houd afstand: Het is belangrijk om schildpadden en ander zeeleven niet aan te raken of te verstoren. Houd altijd een respectabele afstand en observeer ze rustig.

  3. Snorkel met een buddy: Snorkelen met een buddy is niet alleen veiliger, maar het is ook leuker om samen schildpadden en andere zeedieren te spotten.

  4. Wees geduldig: Schildpadden zijn wilde dieren en het kan enige tijd duren om ze te spotten. Wees geduldig en geniet van de prachtige onderwaterwereld terwijl je wacht.

  5. Bescherm het milieu: Neem al je afval mee en laat niets achter in de zee. Wees een verantwoordelijke snorkelaar en help het milieu te beschermen voor toekomstige generaties.

Santorini is echt een paradijs voor snorkelliefhebbers, en het snorkelen met schildpadden is een ervaring die je niet mag missen. Met zijn adembenemende stranden en kleurrijke onderwaterwereld biedt dit prachtige eiland enkele van de beste snorkellocaties in Griekenland. Dus pak je snorkeluitrusting, volg onze tips en geniet van een onvergetelijk avontuur op Santorini!