De beste plekken om te windsurfen op Santorini

16 juli 2023
De beste plekken om te windsurfen op Santorini

Santorini, een prachtig Grieks eiland in de Egeïsche Zee, staat bekend om zijn spectaculaire zonsondergangen, witgekalkte gebouwen en unieke stranden. Maar wist je dat Santorini ook een geweldige bestemming is voor windsurfers? Dankzij de sterke noordenwinden, de zogenaamde 'Meltemi', biedt het eiland uitstekende omstandigheden voor windsurfers van alle niveaus. In deze blogpost lees je alles over de beste windsurfspots op Santorini.

1. Perissa Beach

Perissa Beach, gelegen aan de zuidoostkust van Santorini, is een van de meest populaire windsurfspots op het eiland. Dit lange zwarte zandstrand is omgeven door indrukwekkende rotsformaties en het heldere, diepblauwe water van de Egeïsche Zee. De Meltemi-wind waait hier meestal zijwaarts aanlandig, wat zorgt voor ideale omstandigheden voor zowel beginners als gevorderde windsurfers.

Naast windsurfen zijn er op Perissa Beach ook andere watersporten te beoefenen, zoals kitesurfen, duiken en paddleboarden. Bovendien zijn er verschillende windsurfscholen en verhuurbedrijven waar je materiaal kunt huren of lessen kunt volgen.

2. Kamari Beach

Kamari Beach ligt ten noorden van Perissa Beach en wordt gescheiden door de indrukwekkende berg Mesa Vouno. Dit strand is bekend om zijn unieke zwarte zand en kiezelstenen, evenals de levendige sfeer dankzij de vele bars, restaurants en hotels in de omgeving. Net als Perissa Beach biedt Kamari Beach goede omstandigheden voor windsurfen, met een zijwaartse tot zijwaarts aanlandige wind.

Kamari Beach is een uitstekende locatie voor windsurfers die graag hun vaardigheden willen verbeteren, aangezien de omstandigheden hier consistenter zijn dan op sommige andere stranden op Santorini. Bovendien is de nabijheid van voorzieningen zoals windsurfscholen en verhuurbedrijven een groot voordeel.

3. Monolithos Beach

Monolithos Beach, gelegen aan de oostkust van Santorini, is een ideale locatie voor beginnende windsurfers en gezinnen. Dit rustige zandstrand heeft ondiep water en een geleidelijke aflopende zeebodem, waardoor het een veilige omgeving is om het windsurfen onder de knie te krijgen. De Meltemi-wind waait hier meestal zijwaarts aanlandig, wat zorgt voor stabiele omstandigheden om te leren en te oefenen.

Er zijn verschillende windsurfscholen en verhuurbedrijven in de buurt van Monolithos Beach, waar je lessen kunt nemen en materiaal kunt huren. Hoewel de omstandigheden hier misschien niet zo uitdagend zijn als op andere stranden op Santorini, is het nog steeds een geweldige plek om te genieten van windsurfen in een ontspannen omgeving.

4. Vlychada Beach

Vlychada Beach, gelegen aan de zuidkust van Santorini, staat bekend om zijn dramatische kliffen en serene sfeer. Dit afgelegen zandstrand is een uitstekende keuze voor windsurfers die op zoek zijn naar rust en privacy. De Meltemi-wind waait hier meestal zijwaarts tot zijwaarts aanlandig, wat zorgt voor goede omstandigheden om te windsurfen.

Vlychada Beach is geschikt voor windsurfers van alle niveaus, hoewel er geen windsurfscholen of verhuurbedrijven direct aan het strand zijn gevestigd. Het is daarom aan te raden om je eigen materiaal mee te nemen of te huren bij een van de nabijgelegen stranden.

5. Agios Georgios Beach

Agios Georgios Beach, gelegen in het zuiden van Santorini, is een ander geweldig strand voor windsurfers. Dit zandstrand, omgeven door indrukwekkende rotsformaties en kristalhelder water, biedt uitstekende omstandigheden voor zowel beginners als gevorderde windsurfers. De Meltemi-wind waait hier meestal zijwaarts aanlandig, wat zorgt voor een stabiele en consistente wind om te surfen.

Er zijn verschillende windsurfscholen en verhuurbedrijven in de buurt van Agios Georgios Beach, waar je materiaal kunt huren of lessen kunt volgen. Bovendien zijn er diverse andere watersporten te beoefenen, zoals kitesurfen, duiken en paddleboarden.

Tips voor windsurfen op Santorini

Santorini is een paradijs voor windsurfers, met zijn sterke Meltemi-wind en prachtige stranden. Of je nu een beginner bent of een ervaren windsurfer, er zijn tal van geweldige locaties om te ontdekken op dit prachtige Griekse eiland. Dus pak je surfplank en zeil en maak je klaar voor een onvergetelijk windsurfavontuur op Santorini!