De beste plekken om te zeilen met dolfijnen op Santorini

23 augustus 2023
De beste plekken om te zeilen met dolfijnen op Santorini

Santorini, een schilderachtig eiland in de Egeïsche Zee, staat bekend om zijn adembenemende uitzichten, prachtige zonsondergangen en kristalheldere wateren. Maar wist je dat het eiland ook een paradijs is voor dolfijnen en een van de beste plekken om deze vriendelijke wezens in hun natuurlijke habitat te observeren? In dit blogartikel ontdek je de beste plekken om te zeilen met dolfijnen op Santorini. Dus pak je zwemspullen en bereid je voor op een onvergetelijke ervaring!

Waarom Santorini een paradijs is voor dolfijnen

Santorini heeft een unieke geografie die het een ideale plek maakt voor dolfijnen om te gedijen. Het eiland ligt op een vulkanische caldera en de zee rondom het eiland is diep en rijk aan voedingsstoffen. Deze diepe wateren trekken veel vis aan, wat op zijn beurt dolfijnen aantrekt die op zoek zijn naar voedsel. Bovendien biedt de warme Egeïsche Zee een uitstekende leefomgeving voor dolfijnen, waardoor ze het hele jaar door te vinden zijn in de wateren rond Santorini.

De beste plekken om te zeilen met dolfijnen

Er zijn verschillende plekken rond Santorini waar je een grote kans hebt om dolfijnen te spotten tijdens het zeilen. Hier zijn enkele van de beste locaties om dolfijnen te zien in hun natuurlijke habitat:

1. De Caldera

De caldera van Santorini is een populaire plek om te zeilen, niet alleen vanwege de prachtige uitzichten op de kliffen en de omliggende eilanden, maar ook vanwege de frequente dolfijnwaarnemingen. Dolfijnen zwemmen vaak in groepen, bekend als scholen, in de diepe wateren van de caldera en zijn vaak nieuwsgierig naar de zeilboten die het gebied verkennen. Zorg ervoor dat je je camera bij de hand hebt, want het is niet ongewoon dat dolfijnen naast je boot zwemmen en springen!

2. Amoudi Bay

Amoudi Bay, gelegen aan de voet van het pittoreske dorp Oia, is een andere uitstekende plek om te zeilen en dolfijnen te spotten. De baai staat bekend om zijn heldere water en overvloedige vis, waardoor het een perfecte plek is voor dolfijnen om te jagen en te spelen. Terwijl je geniet van het prachtige landschap en het turquoise water, houd je ogen open voor dolfijnen die in de buurt van de kust zwemmen.

3. Red Beach

Red Beach, een van de meest unieke stranden van Santorini vanwege zijn rode vulkanische zand en indrukwekkende kliffen, is een andere populaire plek om te zeilen en dolfijnen te zien. De wateren rond Red Beach zijn diep en voedselrijk, waardoor het een favoriete plek is voor dolfijnen om te foerageren. Zeil langs de kustlijn en houd je ogen open voor scholen dolfijnen die door het gebied zwemmen.

4. Perissa Beach

Perissa Beach, gelegen aan de oostkust van Santorini, is een lang zwart zandstrand dat populair is bij zeilers en dolfijnliefhebbers. De diepe wateren voor de kust van Perissa Beach zijn ideaal voor dolfijnen om te jagen en te spelen, waardoor je een goede kans hebt om ze vanaf je zeilboot te zien. Geniet van het adembenemende uitzicht op de berg Mesa Vouno terwijl je uitkijkt naar deze speelse wezens.

5. Nea Kameni

Nea Kameni, een klein vulkanisch eiland in het midden van de caldera van Santorini, is een andere geweldige plek om te zeilen en dolfijnen te spotten. De wateren rond het eiland zijn diep en warm, waardoor het een ideale leefomgeving voor dolfijnen is. Zeil rond Nea Kameni en geniet van het unieke landschap terwijl je uitkijkt naar dolfijnen die in de buurt zwemmen.

Tips voor het zeilen met dolfijnen op Santorini
  1. Kies een ervaren en betrouwbare zeilcharter of tourorganisatie die bekend is met de beste plekken om dolfijnen te spotten op Santorini.
  2. Wees geduldig en houd je ogen open voor dolfijnen. Ze kunnen soms onverwacht verschijnen en net zo snel weer verdwijnen.
  3. Respecteer de dolfijnen en hun leefomgeving. Houd een veilige afstand en probeer niet met ze te zwemmen of ze aan te raken.
  4. Draag zonnebrandcrème, een hoed en zonnebril om jezelf te beschermen tegen de zon tijdens het zeilen.
  5. Vergeet je camera niet om deze onvergetelijke ervaring vast te leggen!

Santorini is niet alleen een prachtige bestemming vanwege zijn adembenemende landschappen en unieke geografie, maar ook vanwege de overvloed aan dolfijnen die in de omliggende wateren leven. Zeilen met dolfijnen op Santorini is een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen. Door de beste plekken te kennen om dolfijnen te spotten en onze tips te volgen, ben je goed op weg om te genieten van deze magische ontmoetingen met de vriendelijke wezens van de Egeïsche Zee.