De Beste Plekken om te Zeilen met Walvissen op Santorini

18 juni 2023
De Beste Plekken om te Zeilen met Walvissen op Santorini

Santorini, een betoverend Grieks eiland in de Egeïsche Zee, staat wereldwijd bekend om zijn adembenemende uitzichten, romantische zonsondergangen en unieke architectuur. Maar wist je dat Santorini ook een ideale bestemming is voor zeilavonturen waar je walvissen kunt observeren? In dit artikel onthullen we de beste plekken om te zeilen met walvissen op Santorini, zodat je jouw volgende vakantie naar dit droomachtige eiland een onvergetelijke ervaring kunt maken.

Waarom Walvissen Spotten op Santorini?

Als je denkt aan walvissen spotten, denk je misschien niet meteen aan Santorini. Maar dit prachtige eiland is rijk aan zeeleven en biedt bezoekers de kans om enkele van de meest majestueuze zeedieren van dichtbij te zien. Van potvissen tot grienden en dolfijnen, het diverse zeeleven rondom het eiland maakt het een geweldige bestemming voor zowel ervaren zeilers als nieuwkomers die willen genieten van een unieke ervaring op zee.

Daarnaast biedt Santorini talloze boeiende zeilroutes en adembenemende uitzichten die je nergens anders ter wereld zult vinden. Van de beroemde caldera tot de vulkanische stranden, zeilen rond Santorini is een ervaring die je niet mag missen.

Beste Tijd om te Zeilen met Walvissen op Santorini

De beste tijd om walvissen te spotten op Santorini is tijdens het zomerseizoen, tussen juni en september, wanneer het weer het meest aangenaam is en de zee het warmst. Tijdens deze periode zijn er meer mogelijkheden om walvissen en andere zeezoogdieren te observeren, aangezien ze zich dichter bij het wateroppervlak bevinden om te voeden en te rusten.

Beste Plekken om te Zeilen met Walvissen op Santorini

1. De Caldera

De caldera van Santorini is een van de meest iconische landschappen ter wereld en een uitstekende plek om walvissen te spotten. Deze vulkanische krater is gevuld met kristalhelder water en biedt een unieke omgeving waar walvissen en dolfijnen zich voeden. Zeil langs de indrukwekkende kliffen en geniet van de betoverende uitzichten terwijl je uitkijkt naar walvissen en andere zeezoogdieren die hun thuis hebben gemaakt in deze prachtige omgeving.

2. Oia

Oia is een pittoresk stadje aan de noordwestelijke kust van Santorini dat bekend staat om zijn adembenemende zonsondergangen en charmante architectuur. Zeil naar de wateren rond Oia en geniet van de kans om walvissen te spotten met de spectaculaire achtergrond van dit iconische stadje. Houd je ogen open voor dolfijnen die graag in de buurt van de kust spelen, evenals potvissen en grienden die bekend staan om in dit gebied te zwemmen.

3. Rode Strand

Het Rode Strand is een van de meest unieke en fotogenieke stranden van Santorini. Dit vulkanische strand, omringd door indrukwekkende rode kliffen, biedt een uitstekende plek om te zeilen en walvissen te spotten. Het kristalheldere water en het overvloedige zeeleven in dit gebied maken het een ideale locatie voor het observeren van walvissen, dolfijnen en zelfs zeeschildpadden.

4. Zuidkust van Santorini

De zuidkust van Santorini is een gebied met veel onontdekte schoonheid en biedt een geweldige kans om walvissen te spotten in een rustige en minder drukke omgeving. Zeil langs de indrukwekkende kliffen en verborgen baaien terwijl je uitkijkt naar walvissen en dolfijnen die zich voeden in de rijke wateren van dit deel van het eiland.

Zeiltochten en Charters

Er zijn verschillende zeilbedrijven en chartermaatschappijen op Santorini die walvisspottochten aanbieden. Kies uit een verscheidenheid aan opties, zoals catamarans, zeilboten of motorjachten, en geniet van een onvergetelijke ervaring op zee. Veel van deze bedrijven bieden ook snorkel- en duikmogelijkheden, zodat je het rijke onderwaterleven van Santorini van dichtbij kunt verkennen.

Tips voor Zeilen met Walvissen op Santorini
  1. Draag zonnebrandcrème, een hoed en zonnebril om jezelf te beschermen tegen de zon tijdens je zeiltocht.
  2. Neem een verrekijker mee om de walvissen gemakkelijker te kunnen spotten.
  3. Neem een camera mee om de momenten vast te leggen waarop je deze majestueuze dieren van dichtbij ziet.
  4. Als je gevoelig bent voor zeeziekte, neem dan voorzorgsmaatregelen zoals het innemen van een reispil of het dragen van een zeeziekteband.
  5. Wees geduldig en respecteer de walvissen en hun leefgebied. Houd voldoende afstand en nader de dieren niet te dichtbij om hun natuurlijke gedrag niet te verstoren.

Santorini is een unieke bestemming voor walvissen spotten en zeilavonturen. Ontdek de prachtige wateren van dit betoverende eiland en geniet van de kans om enkele van de meest majestueuze zeedieren op aarde te observeren. Of je nu een ervaren zeiler bent of een beginnende avonturier, een walvisspottocht rond Santorini is een ervaring die je niet snel zult vergeten.