Ervaar het nachtleven van Santorini

22 juli 2023
Ervaar het nachtleven van Santorini

Santorini, het betoverende Griekse eiland in de Egeïsche Zee, is wereldwijd bekend om zijn adembenemende zonsondergangen, witgekalkte gebouwen en verbluffende uitzichten over de caldera. Maar naast het genieten van de rustige en romantische sfeer overdag, heeft Santorini ook een bruisend nachtleven waar zowel locals als toeristen van kunnen genieten. Van gezellige bars tot levendige clubs, het nachtleven van Santorini zorgt voor een onvergetelijke ervaring. In dit artikel geven we je een uitgebreid overzicht van de beste plekken om het nachtleven van Santorini te ervaren.

Fira - het centrum van het nachtleven

Fira, de hoofdstad van Santorini, is zonder twijfel het centrum van het nachtleven op het eiland. Met een breed scala aan bars, clubs en tavernes is er voor ieder wat wils. Hier zijn enkele van de populairste uitgaansgelegenheden in Fira:

1. Tropical Bar

Tropical Bar is een van de oudste en bekendste bars in Fira en biedt een spectaculair uitzicht op de caldera. Deze bar staat bekend om zijn ontspannen sfeer, vriendelijke personeel en heerlijke cocktails. Je kunt er genieten van livemuziek, DJ-sets en een prachtig uitzicht op de zonsondergang.

2. Enigma Club

Enigma Club, gelegen in het hart van Fira, is een van de meest populaire clubs op Santorini. De club heeft een stijlvol interieur en biedt een opwindende mix van muziek, van internationale hits tot Griekse popmuziek. Enigma Club is de perfecte plek om tot in de vroege uurtjes te dansen.

3. Two Brothers Bar

Two Brothers Bar is een favoriet onder zowel locals als toeristen en staat bekend om zijn unieke en levendige sfeer. Deze bar biedt een uitgebreide selectie van drankjes en cocktails, evenals regelmatige thema-avonden en live DJ-sets. Het vriendelijke en gastvrije personeel zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt.

4. PK Cocktail Bar

PK Cocktail Bar is een andere toplocatie in Fira met een prachtig uitzicht op de caldera. Deze stijlvolle bar biedt een indrukwekkende selectie van handgemaakte cocktails, uitstekende service en een ontspannen sfeer. Het is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van een romantische avond met je geliefde.

Oia - chique en verfijnd nachtleven

Oia is vooral bekend om zijn prachtige zonsondergangen en luxe hotels, maar het heeft ook een chic en verfijnd nachtleven. Er zijn tal van wijnbars en lounges waar je kunt genieten van een rustige avond met een goed glas wijn en een prachtig uitzicht. Enkele van de beste uitgaansgelegenheden in Oia zijn:

1. Oia Vineyart

Oia Vineyart is een sfeervolle wijnbar gelegen in het hart van Oia. Deze bar biedt een uitgebreide selectie van lokale en internationale wijnen, evenals heerlijke tapas en kaasplankjes. De gezellige sfeer en het attente personeel zorgen ervoor dat je je meteen thuis voelt.

2. Marykay's Bar

Marykay's Bar is een stijlvolle en intieme loungebar waar je kunt genieten van een breed scala aan cocktails, champagnes en wijnen. Het interieur is elegant en het uitzicht op de caldera vanaf het terras is adembenemend. Marykay's Bar is de perfecte plek voor een romantische avond met je geliefde of een ontspannen avond met vrienden.

3. Passaggio

Passaggio is een charmante bar in Oia met een prachtig uitzicht op de zonsondergang. Deze bar biedt een uitgebreide selectie van wijnen, bieren en cocktails, evenals een menu met heerlijke snacks en lichte maaltijden. Passaggio is de ideale plek om te ontspannen na een lange dag sightseeing en te genieten van de schoonheid van Santorini.

Kamari en Perissa - strandbars en livemuziek

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en informele sfeer, dan zijn de strandbars en tavernes in Kamari en Perissa de perfecte plek om het nachtleven van Santorini te ervaren. Deze badplaatsen bieden een breed scala aan uitgaansgelegenheden, van gezellige bars tot levendige clubs. Enkele van de beste plekken om te bezoeken zijn:

1. The Beach Bar

The Beach Bar in Kamari is een populaire plek om overdag te zonnebaden en 's avonds te genieten van een levendige sfeer. Met comfortabele ligbedden, een groot zwembad en een uitgebreide cocktailkaart is het de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van het prachtige strand van Kamari.

2. Wet Stories

Wet Stories is een beroemde strandbar in Perissa die bekend staat om zijn levendige feesten en evenementen. Overdag kun je er genieten van ligbedden, parasols en heerlijke drankjes, terwijl 's avonds de muziek en het feest beginnen. Het is de perfecte plek om te genieten van een onvergetelijke avond op Santorini.

3. Jazz Beach Bar

Jazz Beach Bar is een relaxte strandbar in Kamari met een uitgebreide selectie van drankjes en een geweldige sfeer. De bar organiseert regelmatig livemuziekevenementen en thema-avonden, waardoor het een populaire plek is om te genieten van het nachtleven van Santorini.

Het nachtleven van Santorini is net zo gevarieerd en betoverend als het eiland zelf. Of je nu op zoek bent naar een romantische avond met je geliefde, een ontspannen avond met vrienden of een nacht vol dansen en feesten, Santorini heeft het allemaal. Van de bruisende clubs en bars in Fira tot de chique wijnbars in Oia en de relaxte strandbars in Kamari en Perissa, je zult zeker een onvergetelijke tijd beleven op dit prachtige eiland.