Geniet van de zon op een catamaran tour rond Santorini

6 juni 2023
Geniet van de zon op een catamaran tour rond Santorini

Santorini, het idyllische Griekse eiland, is een droombestemming voor veel reizigers. De witgekalkte gebouwen, azuurblauwe zee en de wereldberoemde zonsondergangen creëren een schilderachtige setting die je nergens anders ter wereld kunt vinden. Maar wist je dat er een nog betere manier is om dit paradijselijke eiland te verkennen? Stap aan boord van een catamaran en ontdek de verborgen schatten van Santorini terwijl je geniet van de warme zon en het verfrissende zeewater.

In dit blog artikel nemen we je mee op een onvergetelijke catamaran tour rond Santorini. We bespreken de hoogtepunten van de tour, de beste tijd om te gaan en enkele praktische tips om je reis soepel en aangenaam te laten verlopen.

Waarom kiezen voor een catamaran tour?

Een catamaran tour biedt je de kans om Santorini op een unieke en ontspannen manier te verkennen. In plaats van je tijd door te brengen in drukke bussen of auto's, kun je achterover leunen en genieten van het uitzicht op de Egeïsche Zee en de indrukwekkende kliffen van het eiland. Bovendien zijn er tal van mogelijkheden om te zwemmen, snorkelen of gewoon te zonnebaden op het dek van de catamaran.

Catamarans zijn ook een uitstekende optie voor diegenen die op zoek zijn naar een intiemere en persoonlijkere ervaring. De meeste tours hebben een beperkt aantal passagiers, wat betekent dat je gemakkelijk nieuwe vrienden kunt maken en de bemanning vragen kunt stellen over het eiland en haar geschiedenis.

Hoogtepunten van de catamaran tour

Een typische catamaran tour rond Santorini duurt ongeveer 5 uur en omvat verschillende stops waar je kunt genieten van de schoonheid van het eiland. Hier zijn enkele hoogtepunten die je kunt verwachten tijdens je tour:

De Rode en Witte stranden

De Rode en Witte stranden zijn twee van de meest unieke en fotogenieke stranden van Santorini. Het Rode Strand dankt zijn naam aan de dramatische rode kliffen en het donkerrode zand, terwijl het Witte Strand wordt omringd door indrukwekkende witte kliffen die contrasteren met het kristalheldere water. Tijdens de catamaran tour heb je de kans om beide stranden te bezoeken en te zwemmen in hun verfrissende wateren.

De warmwaterbronnen van Nea Kameni

Nea Kameni is een klein vulkanisch eiland in de buurt van Santorini en is bekend om zijn warmwaterbronnen. Je catamaran zal aanmeren in de buurt van de bronnen, zodat je een duik kunt nemen in het warme, mineraalrijke water. De warmwaterbronnen zijn niet alleen ontspannend, maar ook goed voor de huid en het lichaam, dankzij de helende eigenschappen van het water.

Snorkelen bij Mesa Pigadia

Mesa Pigadia is een afgelegen strand aan de zuidwestkust van Santorini, bekend om zijn heldere water en het rijke onderwaterleven. Hier krijg je de kans om te snorkelen en te genieten van de prachtige onderwaterwereld van de Egeïsche Zee. Je zult versteld staan van de kleurrijke vissen, koralen en andere zeedieren die je tijdens je snorkelavontuur tegenkomt.

Genieten van de zonsondergang bij Oia

Een catamaran tour rond Santorini zou niet compleet zijn zonder te genieten van de wereldberoemde zonsondergang bij Oia. Terwijl de zon langzaam ondergaat, zullen de witgekalkte gebouwen van Oia opgloeien met warme oranje en roze tinten, waardoor een adembenemend schouwspel ontstaat dat je nooit zult vergeten. Het is de perfecte afsluiting van een onvergetelijke dag op het water.

Beste tijd om een catamaran tour te boeken

Santorini is het hele jaar door een populaire bestemming, maar de beste tijd om een catamaran tour te boeken is tijdens het voorjaar en de zomer. Tussen mei en september zijn de temperaturen aangenaam en het weer is over het algemeen zonnig, wat zorgt voor ideale omstandigheden om te zeilen en te zwemmen.

Het is raadzaam om je catamaran tour ruim van tevoren te boeken, vooral tijdens het hoogseizoen, om er zeker van te zijn dat je een plaats hebt op de gewenste datum. Houd er rekening mee dat de prijzen tijdens het hoogseizoen iets hoger kunnen zijn, dus als je op zoek bent naar een voordelige tour, overweeg dan om in het laagseizoen te gaan.

Tips voor een geweldige catamaran ervaring

Hier zijn enkele praktische tips om ervoor te zorgen dat je catamaran tour rond Santorini soepel en aangenaam verloopt:

  1. Draag geschikte kleding: Zorg ervoor dat je lichte, comfortabele kleding draagt die geschikt is voor warm weer en zwemmen. Vergeet ook niet om een hoed, zonnebril en zonnebrandcrème mee te nemen om jezelf te beschermen tegen de zon.
  2. Neem een ​​waterdichte tas mee: Een waterdichte tas is handig om je waardevolle spullen, zoals je telefoon, camera en portemonnee, te beschermen terwijl je aan het zwemmen of snorkelen bent.
  3. Informeer naar dieetbeperkingen: De meeste catamaran tours bieden een maaltijd aan boord. Als je speciale dieetwensen of allergieën hebt, informeer dan van tevoren bij de tourorganisator om er zeker van te zijn dat ze aan je behoeften kunnen voldoen.
  4. Wees voorbereid op zeeziekte: Als je gevoelig bent voor zeeziekte, overweeg dan om wat medicatie mee te nemen om eventuele symptomen te verlichten.

Kortom, een catamaran tour rond Santorini is een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen tijdens je bezoek aan dit prachtige eiland. Met zijn adembenemende uitzichten, unieke stranden en ontspannende warmwaterbronnen, biedt deze tour je de kans om het beste van Santorini te ontdekken terwijl je geniet van de zon en de verfrissende zeebries.