Imerovigli: Het Best Bewaarde Geheim van Santorini

24 oktober 2023
Imerovigli: Het Best Bewaarde Geheim van Santorini

Als je op zoek bent naar een rustige plek om te verblijven op het prachtige Griekse eiland Santorini, is Imerovigli de perfecte bestemming. Dit kleine dorpje is gelegen op de top van de klif en biedt een adembenemend uitzicht op de caldera. In deze blog gaan we dieper in op waarom Imerovigli het best bewaarde geheim is van Santorini en wat er allemaal te doen is.

Waarom Imerovigli?

Imerovigli ligt tussen Fira en Oia, twee populaire toeristische bestemmingen op Santorini. Het dorpje is echter veel rustiger en minder druk dan deze twee plaatsen. Hierdoor kun je genieten van de prachtige uitzichten op de caldera en de zonsondergang zonder dat je omringd wordt door hordes toeristen. Bovendien is Imerovigli meer een residentieel gebied, dus het is een authentieke ervaring om tussen de lokale bevolking te verblijven.

Een ander groot voordeel van Imerovigli is de centrale ligging op het eiland. Vanuit het dorpje kun je gemakkelijk alle bezienswaardigheden van Santorini bereiken. Het is slechts een korte rit naar Fira, Oia, de stranden en de oude ruïnes.

Waar te verblijven in Imerovigli?

Er zijn tal van accommodaties in Imerovigli die een prachtig uitzicht bieden op de caldera. De meeste hotels en villa's zijn gebouwd in de typische Cycladische stijl en hebben een minimalistisch design. Hier zijn enkele van de beste opties:

Wat te doen in Imerovigli?

Imerovigli is een klein dorpje, maar er is genoeg te doen en te zien. Hier zijn enkele van de meest populaire activiteiten:

Geniet van het uitzicht

Het uitzicht op de caldera vanuit Imerovigli is adembenemend. Er zijn verschillende uitkijkpunten in het dorp waar je kunt genieten van het uitzicht. Een van de beste plekken is de kerk van Panagia Malteza. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht op de caldera en de omliggende eilanden.

Maak een wandeling

Imerovigli is een geweldige plek om een wandeling te maken. Er zijn verschillende paden die langs de klif lopen en die je naar andere dorpen op het eiland kunnen leiden. Het is een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van Santorini te verkennen.

Bezoek de Skaros-ruïnes

De Skaros-ruïnes zijn de overblijfselen van een middeleeuws kasteel dat ooit op de klif stond. Het kasteel werd gebouwd om het dorp te beschermen tegen piraten. Tegenwoordig zijn de ruïnes een populaire toeristische attractie. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van het uitzicht.

Ga naar het strand

Het dichtstbijzijnde strand van Imerovigli is het strand van Vourvoulos, dat op slechts een paar kilometer afstand ligt. Dit strand is minder druk dan de drukke stranden van Fira en Kamari en biedt een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee.

Probeer de lokale keuken

Er zijn verschillende restaurants in Imerovigli die heerlijke lokale gerechten serveren. Probeer zeker de fava, een traditioneel gerecht gemaakt van gele erwten, en de visgerechten. Je kunt ook genieten van een glas lokale wijn terwijl je van het uitzicht op de caldera geniet.

Imerovigli is een prachtig dorpje met een adembenemend uitzicht op de caldera. Het is de perfecte plek om te verblijven als je op zoek bent naar rust en ontspanning, maar toch dichtbij alle bezienswaardigheden van Santorini wilt zijn. Er zijn tal van accommodaties met een fantastisch uitzicht op de caldera en er is genoeg te doen en te zien in het dorp. Als je op zoek bent naar een authentieke ervaring op Santorini, is Imerovigli de ideale bestemming.