Mama's House: Proef de authentieke Griekse keuken in Kamari

14 oktober 2023
Mama's House: Proef de authentieke Griekse keuken in Kamari

Als je op zoek bent naar traditionele Griekse gerechten, dan is Mama's House het restaurant dat je moet bezoeken tijdens je verblijf op Santorini. Dit gezellige restaurant in Kamari biedt niet alleen heerlijke maaltijden, maar ook een warme en gastvrije sfeer die je het gevoel geeft alsof je bij een Griekse familie thuis bent uitgenodigd.

Ontdek het menu

Het menu van Mama's House is gevuld met klassieke Griekse gerechten, waaronder moussaka, souvlaki, tzatziki, dolmades en meer. Het restaurant gebruikt alleen verse ingrediënten en traditionele kruiden om de authentieke smaken van de Griekse keuken te behouden.

Een van de meest populaire gerechten is de kleftiko, een stoofpot van lamsvlees dat langzaam wordt gekookt met citroen, knoflook en olijfolie. Het vlees is zo mals dat het van het bot valt en de smaak is onvergetelijk.

Als je liever vis eet, dan is de gegrilde octopus een aanrader. Het wordt geserveerd met een frisse salade en een citroendressing die het gerecht compleet maakt. Vegetariërs kunnen genieten van de heerlijke aubergine moussaka of de gevulde paprika's met feta en rijst.

De sfeer van Mama's House

Het interieur van Mama's House is eenvoudig en rustiek, met houten stoelen en tafels en witgekalkte muren. Er hangen foto's van de familie en traditionele Griekse decoraties aan de muur. De sfeer is warm en uitnodigend, en het personeel zal je begroeten alsof je deel uitmaakt van de familie.

Er is ook een mooi terras waar je kunt genieten van je maaltijd terwijl je uitkijkt over de zee en de bergen van Santorini. 's Avonds wordt het terras verlicht met kaarsen en lantaarns, waardoor de sfeer nog romantischer wordt.

Tips voor bezoekers

Als je van plan bent om Mama's House te bezoeken, reserveer dan van tevoren een tafel omdat het restaurant vaak vol zit. Het is ook een goed idee om contant geld mee te nemen, omdat het restaurant geen creditcards accepteert.

Probeer ook zeker de huisgemaakte desserts, zoals de traditionele Griekse yoghurt met honing en walnoten of de baklava. Het is de perfecte afsluiting van een heerlijke maaltijd.

Mama's House is het perfecte restaurant voor liefhebbers van traditionele Griekse gerechten. Het menu biedt een ruime keuze aan heerlijke maaltijden, bereid met verse ingrediënten en traditionele kruiden. De sfeer is warm en gastvrij, en het personeel zal je begroeten als een familielid. Of je nu op zoek bent naar een romantisch diner of een gezellige avond met vrienden, Mama's House is de plek waar je moet zijn.