Metaxi Mas: Een culinair paradijs in Exo Gonia, Santorini

10 juni 2023
Metaxi Mas: Een culinair paradijs in Exo Gonia, Santorini

Santorini staat bekend om zijn adembenemende zonsondergangen, de iconische witgekalkte huizen en de prachtige blauwe koepels. Maar de schoonheid van dit eiland stopt niet bij zijn esthetiek. De Griekse keuken is wereldwijd geliefd, en Santorini is daarop geen uitzondering. Een van de best bewaarde geheimen van het eiland is Metaxi Mas, een traditioneel restaurant in het hart van Exo Gonia.

In dit blogartikel nemen we je mee op een culinaire reis naar Metaxi Mas en ontdekken we wat dit charmante restaurant zo speciaal maakt. Van de authentieke Griekse gerechten tot de intieme sfeer en het spectaculaire uitzicht, je zult begrijpen waarom Metaxi Mas een must-visit is tijdens je verblijf in Santorini.

Verborgen juweeltje in Exo Gonia

Metaxi Mas ligt in het pittoreske dorpje Exo Gonia, weg van de drukte van Santorini's toeristische hotspots. Exo Gonia is een traditioneel dorp dat de essentie van het Griekse eilandleven vastlegt en een rustige toevluchtsoord biedt voor wie op zoek is naar een authentieke ervaring.

Het restaurant zelf is gelegen op een heuvel, met uitzicht op de prachtige wijngaarden en de glinsterende Egeïsche Zee. De rustieke stenen muren en het terras omgeven door bloeiende bougainvillea creëren een idyllische setting voor een onvergetelijke maaltijd.

Authentieke Griekse keuken

Metaxi Mas staat bekend om zijn traditionele Griekse en Kretenzische gerechten, bereid met verse, lokale ingrediënten. De getalenteerde chef-koks laten zich inspireren door de rijke culinaire geschiedenis van Santorini en brengen een eigentijdse twist aan klassieke recepten.

Begin je maaltijd met een selectie van huisgemaakte mezze, zoals tzatziki, dolmadakia (gevulde wijnbladeren) en gefrituurde courgetteballetjes. Proef de rijke smaken van de Griekse keuken met traditionele gerechten zoals moussaka, pastitsio en kleftiko (langzaam geroosterd lamsvlees). Vergeet niet om ruimte te laten voor een van de verrukkelijke desserts, zoals baklava of bougatsa.

Naast de uitstekende gerechten, biedt Metaxi Mas een indrukwekkend assortiment van lokale wijnen om je maaltijd perfect aan te vullen. Santorini staat bekend om zijn unieke wijnen, zoals Assyrtiko en Vinsanto, dus mis de kans niet om ze te proeven tijdens je bezoek aan het restaurant.

Intieme sfeer en warme gastvrijheid

Metaxi Mas is niet alleen een restaurant, maar ook een plek waar je je meteen thuis voelt. De eigenaren, Dimitris en Kostas, zijn vriendelijk en gastvrij en zorgen ervoor dat elke gast zich speciaal voelt. De intieme sfeer en persoonlijke service zorgen ervoor dat je keer op keer terug wilt komen.

Het restaurant is ideaal voor romantische diners, gezinsmaaltijden en speciale gelegenheden. De rustige omgeving en het prachtige uitzicht maken het een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van goed eten in goed gezelschap.

Reserveren en bereikbaarheid

Vanwege de populariteit van Metaxi Mas, wordt het aanbevolen om vooraf te reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen. Dit kan telefonisch of via hun website. Houd er rekening mee dat het restaurant van november tot maart gesloten is.

Metaxi Mas is bereikbaar per auto, taxi of zelfs te voet als je in de buurt verblijft. Er is parkeergelegenheid beschikbaar in de buurt van het restaurant. Exo Gonia is ook goed verbonden met andere delen van Santorini, zoals Pyrgos, Kamari en Fira, waardoor het gemakkelijk is om het restaurant te bezoeken tijdens je verblijf op het eiland.

Metaxi Mas is een culinaire ervaring die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Santorini. Het restaurant combineert authentieke Griekse gerechten, een betoverende omgeving en hartverwarmende gastvrijheid om een onvergetelijke avond te creëren.

Of je nu een romantisch diner voor twee plant of een gezellige maaltijd met vrienden en familie, Metaxi Mas is de perfecte plek om te genieten van het beste dat de Griekse keuken te bieden heeft. Vergeet niet om te reserveren en maak je klaar voor een onvergetelijke culinaire reis in het hart van Exo Gonia, Santorini.