Monolithos Beach: Het Rustige Strandparadijs van Santorini met Zwart Zand en Ondiep Water

24 juni 2023
Monolithos Beach: Het Rustige Strandparadijs van Santorini met Zwart Zand en Ondiep Water

Santorini is een prachtig eiland dat bekend staat om zijn adembenemende uitzichten, unieke architectuur en de beroemde zonsondergangen. Hoewel de meeste bezoekers naar het eiland komen om te genieten van de spectaculaire caldera, heeft Santorini ook een aantal prachtige stranden om te ontdekken. Een van de verborgen juweeltjes van het eiland is Monolithos Beach, een rustig strand met zwart vulkanisch zand en ondiep water, ideaal voor gezinnen en iedereen die op zoek is naar een ontspannen dag aan zee. In deze blogpost zullen we je alles vertellen over Monolithos Beach en waarom je dit strand zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan Santorini.

Waar ligt Monolithos Beach?

Monolithos Beach ligt aan de oostkust van Santorini, op slechts 7 kilometer afstand van de hoofdstad Fira en 6 kilometer van de luchthaven. Het is goed bereikbaar met de auto, en er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de buurt. Als je geen auto hebt, kun je ook gebruikmaken van het openbaar vervoer om er te komen, aangezien er regelmatig bussen rijden vanuit Fira en Kamari.

Wat maakt Monolithos Beach zo speciaal?

Monolithos Beach is een van de meest rustige en ongerepte stranden van Santorini, ver weg van de drukte van de populaire toeristische plekken. Het is een ideale locatie voor diegenen die op zoek zijn naar een ontspannen dag aan het strand, weg van de drukte en het lawaai. Hier zijn enkele kenmerken die Monolithos Beach zo bijzonder maken:

Zwart vulkanisch zand

Santorini staat bekend om zijn unieke geologie en vulkanische oorsprong, en dit is duidelijk zichtbaar op Monolithos Beach. Het strand heeft fijn zwart vulkanisch zand, dat een fascinerend contrast vormt met het heldere blauwe water van de Egeïsche Zee. Het zand kan tijdens de warmste uren van de dag warm worden, dus zorg ervoor dat je waterschoenen of slippers draagt om je voeten te beschermen.

Ondiep water

Monolithos Beach is perfect voor gezinnen met kleine kinderen, omdat het water hier ondiep en kalm is, wat zorgt voor een veilige en plezierige omgeving voor zwemmen en spelen. Het strand wordt geleidelijk dieper, waardoor het ideaal is voor kinderen en volwassenen om in het water te waden zonder plotselinge diepe stukken. Bovendien is de zeebodem hier vrij van rotsen en zee-egels, wat het des te aangenamer maakt om te zwemmen.

Rustige sfeer

In tegenstelling tot de drukke en populaire stranden zoals Kamari en Perissa, is Monolithos Beach een rustige en vredige plek waar je kunt ontspannen en genieten van de natuurlijke schoonheid van Santorini. Het strand is meestal niet druk, zelfs niet in het hoogseizoen, waardoor je voldoende ruimte hebt om je handdoek uit te spreiden en te genieten van de zon en het uitzicht.

Faciliteiten en voorzieningen

Hoewel Monolithos Beach rustig is, zijn er toch enkele voorzieningen die je verblijf comfortabel en aangenaam maken. Er zijn ligbedden en parasols te huur, evenals enkele strandbars en tavernes waar je verfrissende drankjes en heerlijke lokale gerechten kunt proeven. Er zijn ook douches en kleedruimtes beschikbaar, evenals speeltuinen voor kinderen en een volleybalveld voor sportliefhebbers.

Wat te doen rond Monolithos Beach

Naast ontspannen op het strand en zwemmen in het kristalheldere water, zijn er nog enkele andere activiteiten die je kunt ondernemen in de omgeving van Monolithos Beach:

Bezoek het traditionele dorp Monolithos

Op korte afstand van het strand ligt het traditionele dorp Monolithos, waar je een glimp kunt opvangen van het authentieke leven op Santorini. Het dorp staat bekend om zijn charmante witgekalkte huizen, smalle straatjes en vriendelijke lokale bevolking. Breng een bezoek aan de plaatselijke kerk, geniet van een kopje koffie in een van de kafenia (traditionele Griekse cafés) of koop wat lokale producten in de kleine winkeltjes.

Verken de oude site van Akrotiri

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en archeologie, is een bezoek aan de oude site van Akrotiri een must. Deze opgravingen onthullen een goed bewaarde prehistorische nederzetting die dateert uit de 17e eeuw voor Christus. Het ligt op ongeveer 20 minuten rijden van Monolithos Beach en is een fascinerende plek om de oude geschiedenis van Santorini te ontdekken.

Ga wijnproeven bij lokale wijnhuizen

Santorini staat bekend om zijn uitstekende wijnen, en er zijn verschillende wijnhuizen in de buurt van Monolithos Beach waar je de lokale wijnen kunt proeven en meer te weten kunt komen over het wijnproductieproces. Enkele van de meest populaire wijnhuizen in de omgeving zijn Santo Wines, Venetsanos Winery en Gavalas Winery.

Monolithos Beach is een van de verborgen schatten van Santorini en een perfecte locatie voor diegenen die op zoek zijn naar een rustig en ontspannen strandparadijs. Met zijn zwarte vulkanische zand, ondiep water en schilderachtige omgeving, biedt het een unieke en onvergetelijke ervaring voor iedereen die Santorini bezoekt. Als je op zoek bent naar een plek om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland, dan is Monolithos Beach de perfecte bestemming voor jou.