Ontdek de magie van Canava Roussos - Een wijnmakerij met traditionele wijnkelders

21 februari 2024
Ontdek de magie van Canava Roussos - Een wijnmakerij met traditionele wijnkelders

Als je op zoek bent naar een unieke ervaring op het prachtige eiland Santorini, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Canava Roussos. Deze wijnmakerij, gelegen in het pittoreske dorpje Episkopi Gonias, is beroemd om zijn traditionele wijnkelders en heerlijke wijnen. In dit artikel nemen we je mee op een virtuele tour door Canava Roussos en laten we je kennismaken met de magie van deze bijzondere plek.

Een stukje geschiedenis

Canava Roussos is een familiebedrijf dat al generaties lang wijn produceert op Santorini. De wijnmakerij is gevestigd in een oude grot, die diende als opslagplaats voor wijn in vroegere tijden. De familie Roussos heeft deze grot omgebouwd tot een moderne wijnmakerij, zonder de traditionele charme en authenticiteit te verliezen.

Traditionele wijnkelders

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Canava Roussos zijn de traditionele wijnkelders. Deze zijn met de hand uitgegraven in de vulkanische grond van Santorini en bieden een unieke omgeving voor het rijpen van de wijnen. De constante temperatuur en vochtigheidsgraad zorgen ervoor dat de wijnen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Wijnproeverijen

Bij Canava Roussos kun je genieten van heerlijke wijnproeverijen. Laat je onderdompelen in de wereld van de Santorini-wijnen en proef verschillende soorten, zoals de beroemde Assyrtiko, een droge witte wijn met een kenmerkende mineraliteit. Het deskundige personeel van Canava Roussos geeft je graag uitleg over de verschillende wijnen en helpt je bij het kiezen van de perfecte fles om mee naar huis te nemen.

Rondleidingen door de wijnmakerij

Wil je meer te weten komen over het wijnproductieproces? Dan kun je deelnemen aan een rondleiding door de wijnmakerij. Tijdens deze rondleiding leer je alles over de druiventeelt, het oogstproces en de vinificatie. Je krijgt een kijkje achter de schermen en ziet hoe de wijnen met liefde en vakmanschap worden gemaakt.

Geniet van het uitzicht

Naast het proeven van heerlijke wijnen, kun je bij Canava Roussos ook genieten van het adembenemende uitzicht op de Egeïsche Zee. Neem plaats op het terras en laat je betoveren door het prachtige landschap van Santorini. Dit is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van een goed glas wijn.

Winkelen in de wijnwinkel

Als je niet genoeg kunt krijgen van de wijnen van Canava Roussos, kun je een bezoek brengen aan de wijnwinkel. Hier kun je een breed scala aan wijnen kopen, variërend van de bekende Assyrtiko tot andere lokale variëteiten. Ook zijn er souvenirs en lokale producten te koop, zodat je een stukje Santorini mee naar huis kunt nemen.

Tips voor je bezoek aan Canava Roussos

Canava Roussos is een must-visit bestemming voor wijnliefhebbers en reizigers die op zoek zijn naar een unieke ervaring op Santorini. Met zijn traditionele wijnkelders, heerlijke wijnen en adembenemende uitzicht, zal Canava Roussos je zeker betoveren. Mis deze magische plek niet tijdens je volgende reis naar Santorini!