Ontdek de mysterieuze stad Akrotiri op Santorini

24 september 2023
Ontdek de mysterieuze stad Akrotiri op Santorini

Als je Santorini bezoekt, kan je niet anders dan betoverd worden door de adembenemende zonsondergangen, de prachtige witte huizen en de turquoise zee. Maar er is nog een andere kant van het eiland die niet over het hoofd mag worden gezien. Een van de meest fascinerende plekken op Santorini is de historische stad Akrotiri, die al meer dan 4000 jaar geleden werd bewoond.

De geschiedenis van Akrotiri

Akrotiri is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Griekenland en is een van de belangrijkste attracties op Santorini. De stad werd verlaten na de uitbarsting van de vulkaan in 1627 v.Chr. en werd pas in 1967 ontdekt.

Archeologen geloven dat de stad werd gesticht in de 5e eeuw v.Chr. en overleefde tot aan de uitbarsting van de vulkaan. Tijdens de hoogtijdagen van Akrotiri was het een belangrijk handelscentrum en een belangrijke haven, die handel dreef met steden in de Middellandse Zee.

Het ontdekken van Akrotiri

De stad werd ontdekt door de Griekse archeoloog Spyridon Marinatos in 1967. Marinatos was op zoek naar de verloren stad Atlantis, maar in plaats daarvan vond hij Akrotiri.

De stad was goed bewaard gebleven omdat deze werd bedekt met as en puimsteen tijdens de vulkaanuitbarsting. Daardoor was het mogelijk om veel van de oorspronkelijke gebouwen en artefacten te bestuderen en te reconstrueren.

De opgravingen van Akrotiri

De opgravingen van Akrotiri zijn nog steeds aan de gang en archeologen hebben veel fascinerende artefacten ontdekt die ons inzicht geven in het dagelijks leven van de inwoners van de stad.

Een van de belangrijkste bevindingen was het fresco van de "Laatste Avondmaal", dat lijkt op het beroemde schilderij van Leonardo da Vinci. Andere opmerkelijke artefacten zijn aardewerk, sieraden en gereedschappen.

Bezoek Akrotiri

Als je een bezoek brengt aan Santorini, mag een bezoek aan Akrotiri niet ontbreken. De opgravingen zijn open voor het publiek en geven je de kans om de geschiedenis van de stad te ontdekken en je te verbazen over de goed bewaard gebleven artefacten.

Er zijn ook deskundige gidsen beschikbaar die je kunnen helpen de stad te verkennen en je meer te leren over de fascinerende geschiedenis van Akrotiri.

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en archeologie, is een bezoek aan Akrotiri op Santorini een must. De stad biedt je de kans om terug te gaan in de tijd en te ontdekken hoe het leven was in een oude Griekse stad.

Dus, voeg Akrotiri toe aan je reisroute en ontdek de fascinerende geschiedenis van dit oude stadje. En wees getuige van de prachtige archeologische vondsten die een glimp bieden van het dagelijks leven in deze oude stad.