Ontdek de schoonheid van Santorini

6 september 2023
Ontdek de schoonheid van Santorini

Santorini is zonder twijfel een van de meest fotogenieke plekken ter wereld. Met zijn witte huizen met blauwe daken en prachtige zonsondergangen is het eiland een droom voor fotografen. Of je nu een professionele fotograaf bent of gewoon een amateur, er zijn tal van plekken op het eiland die perfect zijn voor het maken van prachtige foto's. In deze blogpost zullen we de top 5 fotogenieke plekken op Santorini bespreken.

Oia

Oia is zonder twijfel de meest fotogenieke plek op Santorini. Het is een klein stadje gelegen aan de noordwestkust van het eiland en staat bekend om zijn prachtige zonsondergangen. De smalle straatjes zijn bekleed met witte huizen met blauwe daken en er zijn tal van restaurants en bars waar je van het uitzicht kunt genieten. De beste plek om de zonsondergang te bekijken is vanaf het kasteel van Oia, waar je een panoramisch uitzicht hebt over de Egeïsche Zee.

Fira

Fira is de hoofdstad van Santorini en een andere fantastische plek om foto's te maken. Het stadje ligt aan de westkust van het eiland en heeft een adembenemend uitzicht op de Caldera. Er zijn tal van terrassen waar je van het uitzicht kunt genieten en er zijn ook veel kerken en musea die de moeite waard zijn om te bezoeken. De beste plek om foto's te maken is vanaf de klif die uitkijkt over de Caldera.

Akrotiri

Akrotiri is een oud dorp gelegen aan de zuidkust van Santorini. Het is een archeologische vindplaats met overblijfselen uit de Minoïsche beschaving. De ruïnes van de oude stad zijn goed bewaard gebleven en bieden een unieke kans om de geschiedenis van het eiland te ontdekken. Het dorp ligt aan de kust en biedt een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee.

Perissa Beach

Perissa Beach is een prachtig zwart zandstrand gelegen aan de zuidoostkust van Santorini. Het strand is omgeven door kliffen en biedt een spectaculair uitzicht op de Egeïsche Zee. Er zijn tal van strandbars en restaurants waar je kunt genieten van het uitzicht terwijl je geniet van een drankje of een hapje. Het strand is vooral populair bij windsurfers en is een geweldige plek om actief te zijn.

Red Beach

Red Beach is een van de meest unieke stranden op Santorini. Het strand is omgeven door rode kliffen en het water is kristalhelder. Het is een geweldige plek om te zwemmen en te snorkelen en biedt een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee. Er zijn geen faciliteiten op het strand, dus zorg ervoor dat je alles meeneemt wat je nodig hebt voor een dagje uit.

Santorini is een van de meest fotogenieke plekken ter wereld en biedt tal van mogelijkheden voor fotografen. Of je nu op zoek bent naar prachtige zonsondergangen, oude ruïnes of prachtige stranden, het eiland heeft het allemaal. Als je van plan bent om Santorini te bezoeken, zorg er dan voor dat je je camera meeneemt en de tijd neemt om deze prachtige plekken te verkennen.