Ontdek de smaak van Griekenland bij Nichteri in Pyrgos

10 oktober 2023
Ontdek de smaak van Griekenland bij Nichteri in Pyrgos

Als je op zoek bent naar de ultieme Griekse eetervaring op Santorini, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Nichteri in Pyrgos. Dit restaurant biedt niet alleen heerlijke traditionele gerechten, maar ook een prachtig uitzicht op het eiland. In deze blogpost neem ik je mee op een culinaire reis naar Nichteri en ontdekken we wat dit restaurant zo speciaal maakt.

De locatie

Nichteri ligt in het pittoreske dorpje Pyrgos, dat bekend staat om zijn smalle straatjes en prachtige uitzichten. Het restaurant is gevestigd in een gerenoveerd herenhuis uit de 18e eeuw en heeft een groot terras met uitzicht op de wijngaarden en de zee. Het is een ideale plek om te genieten van een heerlijke maaltijd terwijl je geniet van het mooie uitzicht.

Het menu

Het menu van Nichteri biedt een breed scala aan traditionele Griekse gerechten, bereid met lokale ingrediënten. Het restaurant staat vooral bekend om zijn vleesgerechten, zoals de heerlijke souvlaki en bifteki. Maar ook visliefhebbers komen hier aan hun trekken met de verse vis van de dag. Vegetariërs kunnen genieten van de moussaka en gevulde paprika's, die net zo lekker zijn als de vleesgerechten.

Een van de favoriete voorgerechten van het restaurant is de tzatziki, een yoghurtdip met knoflook en komkommer. Ook de Griekse salade, met tomaten, komkommer, ui, feta en olijven, is een aanrader. Als hoofdgerecht kun je kiezen uit verschillende soorten vlees en vis, geserveerd met aardappeltjes uit de oven en groenten. En als dessert kun je genieten van traditionele zoetigheden, zoals baklava en loukoumades.

De sfeer

Nichteri heeft een gezellige en ontspannen sfeer, met een mix van moderne en traditionele elementen. Het interieur is smaakvol ingericht met houten meubels en traditionele decoraties. Het restaurant heeft een open keuken, waardoor je de chef-koks aan het werk kunt zien terwijl ze je maaltijd bereiden. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam en zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je een geweldige eetervaring hebt.

De prijs

Hoewel Nichteri een van de beste restaurants op Santorini is, is het ook betaalbaar. De prijzen zijn vergelijkbaar met die van andere restaurants op het eiland en zijn zeker de moeite waard voor de kwaliteit van het eten en de sfeer. Het is een geweldige plek om te genieten van een maaltijd met vrienden en familie zonder dat je de bank hoeft te breken.

Nichteri is zeker een van de beste restaurants op Santorini en een must-visit als je op zoek bent naar authentieke Griekse gerechten. Het restaurant biedt niet alleen heerlijke maaltijden, maar ook een prachtig uitzicht en een gezellige sfeer. Of je nu een vleesliefhebber, visliefhebber of vegetariër bent, er is voor ieder wat wils op het menu. En met betaalbare prijzen is het de perfecte plek om te genieten van een geweldige eetervaring zonder de bank te breken. Dus ga naar Nichteri en ontdek de smaak van Griekenland op Santorini!