Ontdek de smaken van de Mediterrane keuken bij Raki Ba Raki in Oia

2 oktober 2023
Ontdek de smaken van de Mediterrane keuken bij Raki Ba Raki in Oia

Als je op zoek bent naar een restaurant in Oia op Santorini waar je kunt genieten van heerlijke Mediterrane gerechten, dan is Raki Ba Raki de place to be. Dit restaurant biedt een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee en een menu vol smaakvolle gerechten die je smaakpapillen zeker weten te prikkelen. In deze blogpost lees je alles over Raki Ba Raki en waarom dit restaurant een must-visit is tijdens je verblijf op Santorini.

De sfeer van Raki Ba Raki

Raki Ba Raki is een modern restaurant met een gezellige en informele sfeer. Het interieur is licht en luchtig en er zijn veel ramen die zorgen voor een prachtig uitzicht op de omgeving. Buiten op het terras kun je genieten van het uitzicht op de Egeïsche Zee. Het restaurant is populair bij zowel toeristen als locals, wat de sfeer nog levendiger maakt.

Het menu van Raki Ba Raki

Het menu van Raki Ba Raki biedt een grote variatie aan Mediterrane gerechten. De gerechten zijn gemaakt met verse en lokale ingrediënten en er wordt veel aandacht besteed aan de presentatie van de gerechten. De gerechten zijn niet alleen heerlijk, maar ook een lust voor het oog.

Een van de specialiteiten van het restaurant is de Mezedes platter, een selectie van verschillende kleine gerechten, zoals tzatziki, hummus, gefrituurde feta en gemarineerde octopus. Dit is een perfecte manier om kennis te maken met de smaken van de Mediterrane keuken.

Een andere aanrader is de zeebaars, die op traditionele wijze wordt bereid. De vis wordt gegrild en geserveerd met geroosterde groenten en een heerlijke kruidendressing. Ook de risotto met verse zeevruchten en de gegrilde garnalen zijn aanraders.

Voor de vegetariërs zijn er ook genoeg opties, zoals de aubergine moussaka en de gevulde paprika's. Ook de salades zijn een aanrader, zoals de Griekse salade met feta en olijven.

De dranken van Raki Ba Raki

Naast het heerlijke eten biedt Raki Ba Raki ook een uitgebreide drankenkaart. Het restaurant heeft een uitgebreide selectie van lokale wijnen, die perfect passen bij de Mediterrane gerechten. Ook de cocktails zijn een aanrader, vooral de Raki Sour, een cocktail gemaakt met de Griekse raki.

De service van Raki Ba Raki

De service bij Raki Ba Raki is uitstekend. Het personeel is vriendelijk en attent en zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt. Ze geven je graag advies over de gerechten en dranken en zorgen ervoor dat je een geweldige avond hebt.

Praktische informatie

Raki Ba Raki is gelegen in het pittoreske dorpje Oia en is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken. Het restaurant is dagelijks geopend voor lunch en diner. Het is aan te raden om te reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen.

Als je op zoek bent naar een restaurant met heerlijke Mediterrane gerechten en een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee, dan is Raki Ba Raki in Oia op Santorini de perfecte keuze. Het menu biedt een grote variatie aan smaakvolle gerechten, de service is uitstekend en de sfeer is gezellig en informeel. Een bezoek aan Raki Ba Raki is een absolute must tijdens je verblijf op Santorini.