Ontdek het adembenemende strand van Perissa op Santorini

4 oktober 2023
Ontdek het adembenemende strand van Perissa op Santorini

Als je op zoek bent naar een prachtig strand op Santorini, dan is Perissa zeker het overwegen waard. Dit strand is gelegen aan de zuidoostelijke kust van het eiland en is een van de meest populaire bestemmingen voor zowel toeristen als locals. Perissa staat bekend om zijn kristalheldere water, fijne zwarte zand en prachtige omgeving. In deze blog zullen we de vele redenen bespreken waarom het strand van Perissa een must-visit bestemming is op Santorini.

De schoonheid van het strand

Het eerste wat opvalt als je aankomt bij het strand van Perissa is de schoonheid van de omgeving. Het strand is omgeven door indrukwekkende rotsformaties die uitkijken over de Egeïsche Zee. Het water is kristalhelder en de golven zijn meestal rustig, waardoor het strand perfect is om te zwemmen of te ontspannen op het zwarte zand. Het is een geweldige plek om te genieten van de zonsondergang of een wandeling langs de kustlijn te maken.

Activiteiten op het strand

Perissa is niet alleen geschikt om te zonnebaden en zwemmen, maar biedt ook een breed scala aan activiteiten. Er zijn talloze watersporten beschikbaar, zoals kajakken, jetskiën en duiken. Langs het strand vind je ook verhuurbedrijven waar je fietsen, scooters, quads of auto's kunt huren om het eiland te verkennen. Daarnaast zijn er ook tal van bars en restaurants in de buurt van het strand waar je kunt genieten van heerlijke Griekse gerechten en drankjes terwijl je uitkijkt over de zee.

Bezienswaardigheden in de buurt

Naast het strand van Perissa zijn er ook tal van andere bezienswaardigheden in de buurt. Een van de meest populaire is de oude stad Thera, die op 15 minuten rijden van het strand ligt. Deze stad werd gebouwd in de 9e eeuw voor Christus en biedt een prachtig uitzicht op de zee en de omliggende eilanden. Een andere bezienswaardigheid die de moeite waard is om te bezoeken is het Akrotiri Archaeological Site, dat op ongeveer 20 minuten rijden van het strand ligt. Dit is een oude stad die werd verwoest tijdens een vulkaanuitbarsting in de 17e eeuw voor Christus en werd begraven onder vulkanisch as. De stad is nu gedeeltelijk opgegraven en biedt een fascinerend inzicht in het leven in de oudheid.

Hoe er te komen

Perissa is gemakkelijk te bereiken met de auto, bus of taxi vanuit de hoofdstad Fira. Het is ongeveer 20 minuten rijden met de auto of taxi en kost ongeveer 15-20 euro. Er rijden ook bussen vanuit Fira naar Perissa en een enkele reis kost ongeveer 2 euro. Als je met de boot op Santorini aankomt, kun je een taxi nemen vanuit de haven. De rit duurt ongeveer 30 minuten en kost ongeveer 25-30 euro.

Het strand van Perissa is een prachtige bestemming op Santorini die je niet mag missen. Het biedt een prachtige omgeving, talloze activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt en is gemakkelijk te bereiken vanuit de hoofdstad Fira. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen dag op het strand of een avontuurlijke dag vol activiteiten, Perissa heeft voor elk wat wils. Dus, als je van plan bent om Santorini te bezoeken, zorg er dan voor dat je het strand van Perissa op je lijst zet.