Ontdek het rustige eilandje Therasia in de caldera van Santorini

16 oktober 2023
Ontdek het rustige eilandje Therasia in de caldera van Santorini

Santorini is een prachtig eiland met tal van mooie plekken om te verkennen. Van de bruisende stad Fira tot de adembenemende zonsondergang in Oia, het eiland heeft voor ieder wat wils. Maar als je op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen en weg te komen van de drukte, dan is Therasia de perfecte bestemming. Dit kleine eilandje in de caldera van Santorini biedt traditionele dorpjes, serene stranden en adembenemende uitzichten. In deze blogpost nemen we je mee op ontdekkingstocht naar Therasia.

Hoe bereik je Therasia?

Therasia is alleen bereikbaar per boot vanuit de havens van Fira en Oia. Er zijn verschillende boten die regelmatig naar het eiland varen, dus het is gemakkelijk om er te komen. De boottocht duurt ongeveer 20 tot 30 minuten, afhankelijk van waar je vertrekt. Als je op zoek bent naar een romantische ervaring, kun je een privéboot huren en genieten van de schoonheid van de caldera terwijl je naar Therasia vaart.

Traditionele dorpjes

Een van de hoogtepunten van Therasia zijn de traditionele dorpjes die je kunt verkennen. Het grootste dorp is Manolas, dat bekend staat om zijn geplaveide straatjes en indrukwekkende uitzichten op de caldera. Hier vind je ook tal van traditionele tavernes waar je kunt genieten van heerlijke Griekse gerechten, zoals tzatziki, moussaka en souvlaki.

Een ander dorp dat je zeker niet mag missen is Korfos, dat bekend staat om zijn prachtige stranden en kristalheldere water. Hier kun je zwemmen, snorkelen of gewoon ontspannen op het strand terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de caldera.

Serene stranden

Naast de stranden van Korfos zijn er nog andere serene stranden op Therasia. Een van de meest populaire stranden is Agia Irini, dat bekend staat om zijn witte zand en turquoise water. Hier kun je zwemmen, zonnen en genieten van een verfrissende cocktail terwijl je uitkijkt over de kalme zee.

Een ander strand dat een bezoek waard is, is het strand van Riva. Dit strand is iets afgelegen en daarom minder druk dan andere stranden op het eiland. Het biedt echter nog steeds een prachtig uitzicht op de caldera en het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de rust en stilte.

Wandelen op Therasia

Als je van wandelen houdt, dan is Therasia de perfecte bestemming. Er zijn tal van wandelpaden die je kunt verkennen, variërend van gemakkelijke tot uitdagende routes. Een van de meest populaire wandelingen is die van Manolas naar Korfos, die je langs de rand van de caldera voert en een prachtig uitzicht biedt op de zee en de omliggende eilanden.

Een andere wandeling die de moeite waard is, is die naar de oude haven van Therasia. Dit is een gemakkelijke wandeling die je door traditionele dorpjes en langs de kustlijn voert. Onderweg kom je langs indrukwekkende kliffen en adembenemende uitzichten op de caldera.

Therasia is een prachtig eiland dat de perfecte bestemming is voor wie op zoek is naar rust en stilte. Met traditionele dorpjes, serene stranden en tal van wandelpaden is er genoeg te doen en te ontdekken. Of je nu wilt ontspannen op het strand, wilt wandelen door de natuur of wilt genieten van heerlijk Grieks eten, Therasia heeft voor ieder wat wils. Als je Santorini bezoekt, mag je dit prachtige eilandje niet missen!