Ontdek het verborgen Koloumbos Beach op Santorini

22 oktober 2023
Ontdek het verborgen Koloumbos Beach op Santorini

Als je op zoek bent naar een rustige en afgelegen strandervaring op Santorini, dan is Koloumbos Beach de perfecte bestemming voor jou. Dit strand is een verborgen juweeltje, met zwart zand en kristalhelder water. Het is gelegen aan de oostelijke kust van het eiland, ver weg van de drukke toeristische plekken. In deze blogpost zal ik je alles vertellen over Koloumbos Beach en waarom het de moeite waard is om te bezoeken tijdens je reis naar Santorini.

Hoe kom je er?

Koloumbos Beach is gelegen in het dorp Oia, ongeveer 4 km ten noorden van het centrum van Oia. Het is een beetje afgelegen en niet gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Als je geen eigen auto hebt, kun je een taxi nemen vanuit Oia, dat ongeveer 10-15 minuten duurt, afhankelijk van het verkeer. Een andere optie is om een ATV of scooter te huren en zelf te rijden naar het strand. Houd er wel rekening mee dat de weg naar Koloumbos Beach vrij steil en rotsachtig is, dus het kan een uitdaging zijn om daar te rijden als je geen ervaring hebt.

Wat kun je verwachten?

Als je eenmaal bij Koloumbos Beach aankomt, zul je meteen merken dat het hier veel rustiger is dan op de andere stranden van Santorini. Er zijn geen strandbedden, parasols of strandbars, alleen de natuurlijke schoonheid van het strand. Het is een rustige en serene omgeving, omringd door kliffen en rotsen. Het water is kristalhelder en perfect om te zwemmen en te snorkelen. Het zand is zwart en fijn, wat het strand een unieke uitstraling geeft.

Waarom is Koloumbos Beach de moeite waard?

Het belangrijkste voordeel van Koloumbos Beach is dat het een van de weinige rustige stranden is op Santorini. Als je weg wilt van de drukte en het lawaai van de toeristische plekken, dan is dit strand perfect voor jou. Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Santorini. Het is ook een geweldige plek om te snorkelen en te zwemmen, omdat het water zo helder is en er geen golven zijn.

Een ander voordeel van Koloumbos Beach is dat het een verborgen juweeltje is. Omdat het niet gemakkelijk bereikbaar is, zijn er niet veel mensen die het bezoeken. Dit betekent dat je hier kunt genieten van een rustige en vredige omgeving zonder gestoord te worden door andere toeristen. Het is een van de weinige plekken op Santorini waar je de natuurlijke schoonheid van het eiland echt kunt waarderen.

Tips voor je bezoek

Als je van plan bent om Koloumbos Beach te bezoeken, zijn hier enkele tips die je kunnen helpen om het meeste uit je bezoek te halen:

  1. Breng je eigen parasol en strandhanddoek mee, er zijn geen faciliteiten op het strand zelf.
  2. Neem voldoende water en snacks mee, er zijn geen restaurants of winkels in de buurt van het strand.
  3. Wees voorzichtig als je met een voertuig rijdt naar het strand, de weg is steil en rotsachtig.
  4. Vergeet niet om je camera mee te nemen, het uitzicht op het strand is adembenemend mooi.

Koloumbos Beach is een van de verborgen juweeltjes van Santorini, het is een rustig en afgelegen strand met zwart zand en kristalhelder water. Het is niet gemakkelijk bereikbaar, maar dat maakt het juist zo bijzonder. Als je op zoek bent naar een rustige en vredige omgeving om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Santorini, dan is Koloumbos Beach de perfecte bestemming voor jou. Plan je bezoek zorgvuldig en geniet van een bijzondere dag op het strand!