Ontdek hoe je Santorini kunt bezoeken als een budgetbewuste backpacker!

13 april 2024
Ontdek hoe je Santorini kunt bezoeken als een budgetbewuste backpacker!

Santorini, een adembenemend eiland in Griekenland, staat bekend om zijn witgekalkte gebouwen, prachtige zonsondergangen en kristalheldere wateren. Het is een populaire bestemming voor luxueuze reizigers, maar wist je dat je ook als backpacker van dit paradijs kunt genieten zonder de bank te breken? In deze gids delen we tips en trucs om Santorini te verkennen terwijl je binnen een budget reist.

Budgetaccommodaties

Een van de grootste uitgaven tijdens het reizen is accommodatie, maar gelukkig zijn er op Santorini budgetvriendelijke opties beschikbaar voor backpackers. Kies voor hostels, guesthouses of campings in plaats van luxe resorts. Hier kun je comfortabel verblijven zonder te veel te betalen. Zoek naar accommodaties in steden zoals Fira of Oia, waar je vaak betaalbare opties kunt vinden.

Goedkoop eten

Geniet van de heerlijke Griekse keuken zonder je portemonnee te veel te belasten door te eten waar de lokale bevolking eet. Vermijd restaurants met uitzicht op zee of in toeristische gebieden, aangezien deze vaak duurder zijn. Probeer in plaats daarvan lokale tavernes en eetgelegenheden te vinden waar je authentieke gerechten kunt proeven tegen betaalbare prijzen. Vergeet ook niet om te genieten van gyros, souvlaki en andere streetfood-opties die vriendelijk zijn voor elk budget.

Openbaar vervoer

Om binnen Santorini te reizen, kun je gebruikmaken van het lokale openbaar vervoer, zoals bussen. Deze zijn betaalbaar en brengen je naar verschillende delen van het eiland. Als je meer vrijheid wilt, kun je overwegen om een scooter of ATV te huren. Dit is een leuke en goedkope manier om de pittoreske plekjes van Santorini te verkennen.

Gratis activiteiten

Santorini biedt ook tal van gratis activiteiten die je als backpacker kunt ondernemen. Bezoek bijvoorbeeld de vele prachtige stranden van het eiland, zoals Red Beach of Perissa Beach, waar je kunt zwemmen en zonnebaden zonder een cent uit te geven. Verken de schilderachtige dorpjes, zoals Pyrgos of Megalochori, en geniet van de traditionele architectuur en lokale cultuur. En natuurlijk mag een wandeling langs de beroemde kliffen van Oia bij zonsondergang niet ontbreken, een adembenemende ervaring die helemaal gratis is.

Bespaartips

Tot slot, enkele algemene bespaartips voor backpackers die Santorini bezoeken: reis buiten het hoogseizoen om lagere prijzen te vinden voor accommodaties en activiteiten, koop boodschappen in lokale supermarkten in plaats van uit eten te gaan voor elke maaltijd, en overweeg om een waterfles bij je te dragen en bij te vullen om kosten voor flessenwater te besparen.

Reis naar Santorini hoeft niet duur te zijn, zelfs niet voor backpackers met een beperkt budget. Volg deze tips en geniet van al het moois dat dit betoverende eiland te bieden heeft, zonder bankroet te gaan. Santorini wacht op je, dus pak je rugzak en ga op avontuur!