Op ontdekkingstocht naar onbekende delen van Santorini

31 augustus 2023
Op ontdekkingstocht naar onbekende delen van Santorini

Santorini is een populaire bestemming voor vakantiegangers van over de hele wereld. Het eiland staat bekend om zijn prachtige uitzichten, romantische zonsondergangen en pittoreske dorpjes. Maar wat veel mensen niet weten, is dat er op Santorini ook veel onbekende en minder toeristische plekken zijn die zeker het ontdekken waard zijn. In deze blog nemen we je mee op ontdekkingstocht naar de verborgen parels van Santorini.

Oia, het bekendste dorpje van Santorini

Laten we beginnen bij het bekendste dorpje van Santorini: Oia. Dit pittoreske dorpje is beroemd om zijn witte huisjes met blauwe koepels en smalle straatjes. Het is dan ook niet gek dat Oia een populaire toeristische attractie is. Maar wat veel mensen niet weten, is dat er achter de drukte van de hoofdstraat van Oia nog veel meer te ontdekken valt.

Neem bijvoorbeeld de wandeling van Oia naar het nabijgelegen dorpje Fira. Deze wandeling biedt een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee en de caldera. Onderweg kom je langs vele kleine kerkjes en traditionele huizen.

De verborgen stranden van Santorini

Santorini staat niet bekend om zijn stranden, maar dat betekent niet dat er geen prachtige stranden te vinden zijn op het eiland. Zo is er het strand van Vlychada, dat bekend staat om zijn unieke rotsformaties en zwart vulkanisch zand. Dit strand is minder bekend bij toeristen en daarom een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de rust.

Een andere verborgen parel is het strand van Mesa Pigadia. Dit strand is alleen te bereiken via een steile trap, maar het uitzicht en de rust zijn de moeite waard. Mesa Pigadia is een afgelegen strand, dus neem voldoende eten en drinken mee als je hier naartoe gaat.

De traditionele dorpen van Santorini

Naast de bekende dorpjes als Oia en Fira, heeft Santorini ook vele traditionele dorpen die minder bekend zijn bij toeristen. Zo is er het dorpje Pyrgos, dat bovenop een heuvel ligt en een prachtig uitzicht biedt op de caldera. In Pyrgos vind je smalle straatjes, traditionele huizen en gezellige tavernes.

Een ander traditioneel dorp is Megalochori, dat bekend staat om zijn witte huisjes met blauwe deuren en ramen. Megalochori heeft een rustige en ontspannen sfeer en is een perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van de toeristische dorpjes.

De natuurlijke warmwaterbronnen van Santorini

Santorini staat bekend om zijn vulkanische oorsprong en dat zie je terug in de natuurlijke warmwaterbronnen van het eiland. Deze warmwaterbronnen zijn te vinden bij het eiland Palea Kameni, dat tegenover het dorpje Fira ligt.

Je kunt de warmwaterbronnen bereiken met een boottocht vanuit Fira of Oia. Het water in de bronnen is warm en heeft een geneeskrachtige werking, dus neem vooral een duik als je de kans krijgt.

Santorini is een prachtig eiland met veel verborgen parels die zeker het ontdekken waard zijn. Of je nu op zoek bent naar rustige stranden, traditionele dorpen of prachtige uitzichten, Santorini heeft voor ieder wat wils. Dus ga op ontdekkingstocht en ontdek de onbekende delen van dit prachtige eiland.