Wandelen op Santorini: Ontdek de verborgen parels van het eiland

18 oktober 2023
Wandelen op Santorini: Ontdek de verborgen parels van het eiland

Santorini is een adembenemend eiland in de Egeïsche Zee, bekend om zijn schilderachtige dorpjes en prachtige zonsondergangen. Maar wist je dat het ook een geweldige bestemming is voor wandelliefhebbers? Het ruige landschap van Santorini biedt tal van wandelroutes die je langs spectaculaire uitzichten en verborgen juweeltjes leiden. In deze blog post delen we enkele van de mooiste wandelroutes op Santorini.

Fira naar Oia

De wandeling van Fira naar Oia is de beroemdste wandelroute op Santorini. Deze wandeling van ongeveer 10 km duurt ongeveer 3 uur en biedt een spectaculair uitzicht op de kliffen, de zee en de dorpjes langs de route. Het pad loopt langs de rand van de caldera en biedt enkele van de beste uitzichten op het eiland. De beste tijd om deze wandeling te maken is bij zonsondergang, wanneer de lucht in vuur en vlam lijkt te staan.

Akrotiri naar Red Beach

De wandeling van Akrotiri naar Red Beach is een van de mooiste wandelroutes op Santorini. Het pad begint bij de archeologische vindplaats van Akrotiri en loopt langs de kustlijn naar het prachtige rode zandstrand. Het uitzicht op de caldera en de zee is adembenemend en er zijn onderweg tal van verborgen baaien en grotten om te verkennen. De wandeling is ongeveer 3 km lang en duurt ongeveer 1 uur.

Pyrgos naar Profitis Ilias

De wandeling van Pyrgos naar Profitis Ilias is een geweldige manier om de prachtige natuurlijke omgeving van Santorini te verkennen. De wandeling begint in het schilderachtige dorp Pyrgos en leidt naar de top van de hoogste berg op het eiland, Profitis Ilias, op een hoogte van 567 meter. Het uitzicht op de Egeïsche Zee en de omliggende eilanden is spectaculair. De wandeling is ongeveer 3 km lang en duurt ongeveer 1,5 uur.

Megalochori naar Emporio

De wandeling van Megalochori naar Emporio biedt een kijkje in het traditionele leven op Santorini. Het pad begint in het charmante dorp Megalochori en loopt door de wijngaarden en akkers van het eiland naar het middeleeuwse dorp Emporio. Onderweg zie je oude kerken, traditionele huizen en prachtige uitzichten op de zee en de caldera. De wandeling is ongeveer 4 km lang en duurt ongeveer 1,5 uur.

Oia naar Baxedes

De wandeling van Oia naar Baxedes is een geweldige manier om de rustiger kant van Santorini te verkennen. Het pad begint in het pittoreske dorp Oia en loopt langs de kustlijn naar het afgelegen Baxedes-strand. Onderweg zie je enkele van de beste uitzichten op de caldera en de Egeïsche Zee. Het strand van Baxedes is een verborgen juweeltje en perfect om te ontspannen na de wandeling. De wandeling is ongeveer 4 km lang en duurt ongeveer 1,5 uur.

Tips voor wandelen op Santorini

Santorini is niet alleen een bestemming voor strandliefhebbers en feestgangers, maar ook voor wandelliefhebbers. De wandelroutes op het eiland bieden adembenemende uitzichten op de caldera, de zee en de dorpen van Santorini. Of je nu op zoek bent naar een ontspannende wandeling door de wijngaarden of een uitdagende hike naar de top van een berg, Santorini heeft voor elk wat wils. Dus, trek je wandelschoenen aan en ontdek de verborgen parels van dit prachtige eiland.